Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako mini drzava Slofenija moze €15 za vignjete odnosno €30 za kombi bus i to za desetak kilometara autoputa, zasto nebi mogla Njemacka za svojih 1500 km
Vidi bezobrazluka od strane Austrije, davno su to uveli Austrijanci, naplacuju putarinu, tunele, sada bi oni tuzili Njemacku za naplacivanje putarine. Ovako isti su nasi pravoslavci takozvani srbi naopak narod.
Austrija nece tuziti Njemacku zbog putarine, nego zbog diskriminacije stranih vozaca, i po tom novom zakonu nece svi u Njemackoj placati istu cijenu vinjete, vrlo komplikovano.
Onda nek Njemacka napravi kontratuzbu. Pa austrija em ima kozije ceste po pizdama materinama gdje smijes samo po danu max 130 kmh... i jos plati vinjetu. Serete vala!
@Svercer ja namjerno stanem sa strane, sat vremena pišam i prdim im po autoputu... sve za 15 EUR...
blackspawn@ Ti ocito nisi otisao nigdje dalje od svoje mahale. Kao prvo na svim autoputevima Europe je ogranicenje brzine 130km/h , sem malih izuzetaka u njemackoj gdje nema ogranicenja . U Austriji je u blizini naseljenih mjesta kao i nocu ogranicenje na 100 km/h zbog buke i zagadjena i putevi su im daleko bolji od puteva u DE . Kozjih staza ima svugdje a ti sto , mozda ponekad i napravis izlet van mahale , izbjegavas autoput radi placanja putarine pa ides tim putevima to je vec druga stvar
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Moze Bosnjo I kroz sela. No more autobahn, no more freedom.
I mi ćemo tužiti Njemačku radi promicanja izgradnje domaćih autoputeva.
Austrijski Sabo tuži Njemackog Svabo zato sto mu hoće ubuduće naplatiti vožnju autoputom, dok taj isti austrijski Svabo vec decenije zaradjuje krupne para na naplaćivanju putarine (Vignette) njemačkom Svabi. Ove Svabe su toliko mudri i lukavi da čak pokušavaju jedno drugo zafrkati.
Nije ni slično, jer vinjete mora kupiti i Austrijanac kao i svako ostali, dok je Njemačka uvela naplatu samo za strance, što se smatra nedozvoljenom diskriminacijom po pravilima EU.
"podnijeta" -.- ah, klixu!
@sansel http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=eVxjWRc%3D
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=eVxjWRc%3D