|

Australija policajcima podigla nivo upozorenja na terorizam

Australija policajcima podigla nivo upozorenja na terorizam
0
F
FENA
20.1.2015. u 12:20
13
komentara
0

dijeljenja
Australija policajcima podigla nivo upozorenja na terorizam
Australija je u utorak podigla nivo upozorenja na terorističke prijetnje koje se odnose na policajce, s objašnjenjem da jedan mali broj Australaca nadahnut ekstremističkim idejama namjerava da napadne snage reda.
Savezna policija je objasnila da je odluka da prvi put podigne na "visoki" nivo upozorenje snagama reda donesena na osnovu informacija koje su prikupile obavještajne službe.

Kako je angažirana na strani Amerikanaca u borbi protiv boraca Islamske države u Iraku i Siriji, Australija je već u septembru podigla globalni nivo upozorenja na terorističku prijetnju koju predstavljaju militanti po povratku iz Iraka i Sirije.

"Nedavni događaji u Francuskoj, Kanadi i Australiji podsjetili su nas na okrutnu realnost koja se odnosi na opasnost povezanu s policijskim poslom", saopćila je policija.

Sve više je Australaca povezanih sa stranim terorističkim grupama kao što je Islamska država (IDIL), ili su njima nadahnuti, koji imaju namjeru i sposobnost da napadnu policiju, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...