|

Assad: Naše snage dobro napreduju zahvaljujući ruskoj vazdušnoj kampanji

Assad: Naše snage dobro napreduju zahvaljujući ruskoj vazdušnoj kampanji
31
Klix.ba
22.11.2015. u 16:45
71
komentara
31

dijeljenja
Assad: Naše snage dobro napreduju zahvaljujući ruskoj vazdušnoj kampanji Bashar al-Assad (Foto: EPA)
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je kako državne snage napreduju na "skoro svim frontovima", kako je istakao, zahvaljujući vazdušnim napadima ruske avijacije na pobunjeničke položaje.
"Situacija u Siriji veoma se popravila od kada je Rusija, 30. septembra, pokrenula vazdušnu kampanju na položaje terorista. Ti napadi omogućavaju nam veliku prednost, te napredujemo i potiskujemo teroriste na skoro svim frontovima", rekao je sirijski predsjednik u intervjuu za kinesku televiziju Phoenix.

Naime, ruske snage izvode napade u koordinaciji sa sirijskom vladom, za razliku od Koalicije protiv IDIL-a na čelu sa SAD-om, koja podržava "umjerene pobunjenike" koji se bore protiv Assada.

Kako javljaju svjetski mediji, nasuprot Assadovim tvrdnjama, sirijske snage napravile su minimalne pomake na terenu, ali su im ruski napadi veoma podigli moral.

Sirijski predsjednik optužuje SAD i ostale zemlje Zapada za podršku i finansiranje terorista, okrivljujući ih za smrt stotina hiljada osoba i izbjegličku krizu koja proteklih mjesec potresa Evropu.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...