Svijet
0

Armenija: Ministar spasio davljenike u jezeru

FENA
Armen Yeritsyan
Armen Yeritsyan
Ministar za vanredne situacije Armenije Armen Yeritsyan spasio je na jezeru Sevan šestoro davljenika, javili su u srijedu armenski elektronski mediji na ruskom jeziku.

Agencija Novosti-Armenija piše da su se zbog snažnog vjetra u blizini sela Covagjuh na obali jezera dvije pedaline i neispravan motorni čamac udaljili od obale i približno na 1,5-2 kilometra daljine se sudarili. U čamcu je bilo nekoliko mlađih osoba, uključujući 10-godišnjeg dječaka.

Ministar za vanredne situacije Armenije, koji se takođe nalazio na odmoru na jezeru Sevan, saznavši za to, sjeo je u motorni čamac i u roku od sat i po dovezao ih do obale. Želeći da mu zahvale, davljenici su zahvalili 51-godišnjem ministru što im je spasio život i predložili da ga časte pićem, što je on odbio. Tek poslije su saznali ko ih je spasio, piše list Aravot.

Ministar je završio policijsku akademiju u nekadašnjem SSSR-u, kasnije je doktorirao pravo, bio je načelnik uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i zamjenik armenskog ministra policije, a od 1996. predaje teoriju države i prava u Jerevanu, pišu ruski mediji.

Za ministra za vanredne situacije postavljen je prošle godine.