{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Anonimusi napadaju izraelske internet stranice

16.11.2012. u 08:10
1.214
28
Anonimusi napadaju izraelske internet stranice
1.214
Anonimusi napadaju izraelske internet stranice
Dok se između Izraela i Hamasa nastavljalo nasilje u pojasu Gaze, hakerska grupa Anonymous je stala na stranu Palestinaca. Naime, oni su pokrenuli digitalne napade protiv internet stranica koje pripadaju izraelskoj vladi.
U četvrtak u ranim jutranjim satima Anonymousi su izjavili da im je cilj da obore stranice koje pripadaju izraelskim odbrambenim snagama i izraelskom premijeru te druge stranice koje pripadaju snagama osiguranja i finansijskim korporacijama.

Na Twitteru su Anonymousi tražili da se obori bar 40 stranica koje pripadaju vladi i vojsci Izraela. Grupa je poznata po DoS napadima, koji preplave stranicu saobraćajem, što uzrokuje njen pad.

"Ljudi Gaze i okupiranih teritorija, znajte da Anonymousi stoje uz vas. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da spriječimo zle snage izraelskih odbrambenih snaga koje vas napadaju. Iskoristit ćemo sve naše resurse kako bismo osigurali da vi imate pristup internetu te da i dalje budete u stanju da svijetu pokazujete kroz kakva iskustva prolazite", rečeno je u izjavi ove grupe.

Na jednoj stranici grupa je objavila poruku u kojoj kažu da su uspjeli srušiti i stranicu jedne izraelske sigurnosne i obavještajne službe. U izjavi se nalazila i fotografija, za koju tvrde da prikazuje zgrade u plamenu u Gazi, a ispod je pisala poruka: "Mi, Anonymousi, nećemo sjediti i gledati kako kukavička cionistička država uništava nevine ljudske živote".

Grupa je također objavila i niz alatki uz pomoć kojih se može pristupiti internetu, ukoliko izraelska vlada odluči da ga isključi u pojasu Gaze.

Iako su prijetnje hakerske grupe teške, čini se da nisu uspjeli načiniti veliku štetu, jer većina ciljanih stranica još uvijek funkcioniše bez problema.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: