|

Anonimusi napadaju izraelske internet stranice

Anonimusi napadaju izraelske internet stranice
1.214
Klix.ba
16.11.2012. u 08:10
28
komentara
1,2k

dijeljenja
Anonimusi napadaju izraelske internet stranice
Dok se između Izraela i Hamasa nastavljalo nasilje u pojasu Gaze, hakerska grupa Anonymous je stala na stranu Palestinaca. Naime, oni su pokrenuli digitalne napade protiv internet stranica koje pripadaju izraelskoj vladi.
U četvrtak u ranim jutranjim satima Anonymousi su izjavili da im je cilj da obore stranice koje pripadaju izraelskim odbrambenim snagama i izraelskom premijeru te druge stranice koje pripadaju snagama osiguranja i finansijskim korporacijama.

Na Twitteru su Anonymousi tražili da se obori bar 40 stranica koje pripadaju vladi i vojsci Izraela. Grupa je poznata po DoS napadima, koji preplave stranicu saobraćajem, što uzrokuje njen pad.

"Ljudi Gaze i okupiranih teritorija, znajte da Anonymousi stoje uz vas. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da spriječimo zle snage izraelskih odbrambenih snaga koje vas napadaju. Iskoristit ćemo sve naše resurse kako bismo osigurali da vi imate pristup internetu te da i dalje budete u stanju da svijetu pokazujete kroz kakva iskustva prolazite", rečeno je u izjavi ove grupe.

Na jednoj stranici grupa je objavila poruku u kojoj kažu da su uspjeli srušiti i stranicu jedne izraelske sigurnosne i obavještajne službe. U izjavi se nalazila i fotografija, za koju tvrde da prikazuje zgrade u plamenu u Gazi, a ispod je pisala poruka: "Mi, Anonymousi, nećemo sjediti i gledati kako kukavička cionistička država uništava nevine ljudske živote".

Grupa je također objavila i niz alatki uz pomoć kojih se može pristupiti internetu, ukoliko izraelska vlada odluči da ga isključi u pojasu Gaze.

Iako su prijetnje hakerske grupe teške, čini se da nisu uspjeli načiniti veliku štetu, jer većina ciljanih stranica još uvijek funkcioniše bez problema.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...