{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Annan ima problem sa stanovanjem

F
21.12.2006. u 15:00
0
0
Annan ima problem sa stanovanjem
0
Annan ima problem sa stanovanjem
Glavni sekretar Ujedinjenih naroda u odlasku Kofi Annan ima problem sa stanovanjem, piše u četvrtak dnevnik New York Sun.
Kofi Annan je do 1997. godine, kada je postao prvi čovjek UN-a, stanovao u stambenoj zgradi u kojoj stanarine subvencionira država jer su stanovi namijenjeni njujorškim porodicama skromnijih primanja.

Nakon što je postao glavni sekretar, Kofi Annan i njegova supruga, izdanak jedne od najbogatijih obitelji u Švedskoj, primjećuje njujorški dnevnik, ustupio je subvencionirani stan svom bratu, te se preselio u službenu rezidenciju u kojoj nije plaćao nikakvu stanarinu.

Brat Kofija Annana postao je ambasador Gane u Maroku, ali je stan u New Yorku ipak zadržao. Njujorški dnevnik piše da se na stan sa subvencioniranom stanarinom, koju zapravo plaćaju njujorški porezni obveznici, u New York Cityju čeka u pravilu četiri godine.

"Niko ne kaže da je Kofi Annan prekršio zakon. Međutim, Kofi Annan je proveo 10 godina u UN-u podučavajući Amerikance kako bogati imaju obvezu pomagati siromašnima. Zbog čega se isto načelo ne bi primijenilo i na glavnog sekretara, za kojeg su, kako izgleda, američki građani plaćali najmanje 10 hiljada dolara godišnje subvenciju na stanarinu", pita se novinar lista New York Sun.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: