Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim realno gledajući Kurdi se samo bore za svoj komad zemlje... Ali... Problem je što je sad taj komad zemlje de facto turski.. Teško je riješiti kurdsko pitanje, ali na tome se mora OBAVEZNO raditi. Riješenja sigurno ima i Kurdi zaslužuju da imaju svoju državu, sad je samo pitanje gdje? Čuo sam za neke lude prijedloge da se Grenland naseli Kurdima, što bi, kada malo drugačije pogledate, doista i bilo validno, ali je problem što se Kurdi nikada neće odreknuti svoje historijske teritorije...
@hilmo... o tome mogu odluciti samo Grenlandani i Danci.
...američko definiranje terorističe organizacija zavisi isključivo od podudarnosti ciljeva amerike i predmetne organizacije. npr. čileanski eskadroni smrti nikada nisu bili klasificirani kao teroristička organizacija. naprotiv, obučavani su od strane cia-inih agenata.
nekad su rimljani zvali barbarima sve sto je van rima..to je ta definicija.. samo svako doba ima svoje barbare