Plakala slušajući njihove priče
2

Angelina Jolie ručala u izbjegličkom kampu sa Sirijcima

Anadolija
Specijalna predstavnica Visokog komesarijata za izbeglice UN-a, poznata glumica, Angelina Jolie danas je posjetila kamp sirijskih izbjeglica u turskom gradu Kilisu. U njenoj pratnji nalazio se i visoki komesar za izbjeglice UN-a Antonio Guterres.

Glumica se prvo sastala sa gradonačelnikom Kilisa Suleymanom Tapsizom, koji je informisao o stanju u izbjegličkim kampovima, nakon čega je Jolie obišla nekoliko porodica u kampu u Kilisu, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Poznata glumica je slušala tužne priče o životu izbjeglica i o bolnim događajima koji su ih zadesili u Siriji.

Jedan od izbjeglica Salih Agidi je za agenciju Anadolija prokomentirao posjetu i svoj susret s Angelinom Jolie.

"Ispričao sam joj priču moje porodice. Ispričao sam joj kako su mi ubili jednog brata, i kako se drugi još bori u Alepu. Mislim da je ona jako dobra osoba. Plakala je dok je slušala naše priče", rekao je Agidi.

Nakon obilaska kampa, Jolie je posjetila društvene ustanove u kojima žene pohađaju kurseve šivenja, tkanja i rukovanja kompjuterom.

Jolie se fotografirala sa sirijskim ženama i slušala o kursevima koje one pohađaju. Nakon toga, Angelina je posjetila dječiji vrtić i, uz aplauz, pratila djecu koja su joj otpjevala nekoliko pjesama.

Jolie i članovi delegacije UN-a su također ručali sa Sirijcima u ovom izbjegličkom kampu.