Optužila useljenicu
0

Amerikanka se polila kiselinom po licu

Sarajevo-x.com
Dvadesetosmogodišnja žena koja je tvrdila da je nepoznata useljenica polila kiselinom po licu priznala je da je povrede nanijela sama sebi, objavila je policija u Washingtonu.

Bethany Storro su ispitivali policijski detektivi, a o tome hoće li protiv nje biti podignuta optužnica odlučit će tužilaštvo, saopćila je policija.

"Vrlo je uznemirena. Kaje se zbog onoga što je uradila. Stvar je dobila puno veći publicitet nego što je to očekivala", rekla je komandirka policije Marla Schuman.

Policija nije željela špekulisati o njenim motivima, već je samo saopćila da se incident iz 30. avgusta nije desio onako kako je to prvobitno opisala, kao da je i njena priča imala rupa.

Policijski službenici su izvršili pretres njen stan, ali nisu pronašli tekućinu koja je uzrokovala povrede.

Washingtonska policija tražila je afro-američku useljenicu krupne građe sa kosom zavezanom u rep.

Policija je potrošila stotine radnih sati na rasvjetljavanju slučaja, dok su obični građani prikupljali novac za njen oporavak.

"Ovaj slučaj utjecao je na našu zajednicu. Privukao je negativnu pažnju koja nije bila zaslužena", saopćili su zvaničnici.

Storro je ranije rekla kako joj je prišla žena i pitala je da li želi popiti piće koje je nosila u ruci. Kada je odbila, nepoznata žena posula je kiselinom. Storro je tvrdila kako je vid sačuvala zahvaljujući sunčanim naočalama koje je kupila neposredno prije toga. Napada se dogodio u večernjim satima, javlja CNN.