|

Amerikanci dobili prvi kafić u kojem je dozvoljeno javno konzumiranje marihuane

Amerikanci dobili prvi kafić u kojem je dozvoljeno javno konzumiranje marihuane
0
Dž. L.
3.10.2019. u 17:10
36
komentara
0

dijeljenja
1/6 Foto: AFP
2/6 Foto: AFP
3/6 Foto: AFP
4/6 Foto: AFP
5/6 Foto: AFP
6/6 Foto: AFP
U Zapadnom Hollywoodu u Kaliforniji Amerikanci su dobili prvi kafić u kojem je dozvoljeno konzumiranje marihuane. Stotine posjetitelja od jutros su u redovima čekali ispred Lowell Cafea kako bi zauzeli svoje mjesto u dugoočekivanom lokalu.
Kafić od 240 mjesta otvoren je za sve ljude starije od 21 godinu koji mogu naručiti različite vrste marihuane, jednako kao što bi naručili bocu vina. Pored standardnih smotanih kanabis cigareta, posjetiteljima su dostupni i bongovi, lule i cijevi za konzumiranje marihuane. Naravno, na meniju su i piće i hrana.

Iako u hrani koja se poslužuje nije umetnuta marihuana, osoblje kafića će pojašnjavati posjetiteljima kako mogu kombinirati marihuanu sa drugim proizvodima sa menija.

Posjetiteljima je također dostupna marihuana iz automata.

Lowell Cafe otvorio je uzgajivač kanabisa Lowell Herb Co kojeg su podržali pjevačica Miley Cyrus, glumac Chris Rock te komičarka Sarah Silverman.

Kafić ima zatvoreni i otvoreni dio sa ventilacijskim sistemom napredne tehnologije.

Kalifornijanci uživaju u konzumiranju marihuane u privatnim kućama te na privatnim zabavama otkako je država počela dozvoljavati prodaju marihuane u rekreacione svrhe od januara 2018. godine.

Lowell Cafe prvi je od osam kafića koji bi trebali biti otvoreni u Hollywoodu, a u kojima će biti dozvoljena javna konzumacija marihuane.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...