Davno nestala
2

Amerikanac pronašao zakopano tijelo u dvorištu, analizom utvrđeno da je to njegova majka

Klix.ba
Foto: CNN
Foto: CNN
Kada je 2014. godine počeo renoviranje svog doma iz djetinjstva u Jacksonvilleu na Floridi, Aaron Fraser nije ni slutio da će u dvorištu kuće pronaći ljudske ostatke.

Bile su to lobanja i kosti njegove majke Bonnie Haim, koja je nestala u januaru 1993. godine i čije tijelo nikada nije pronađeno. Nakon ovog otkrića policija je uhapsila njenog tadašnjeg supruga Michaela Haima koji je optužen za ubistvo drugog stepena.

"Istina je uvijek bila blizu, zakopana u njihovom dvorištu", rekao je advokat Alan Mizrahi u uvodnim riječima na suđenju za ubistvo. Michael i Bonnie Haim imali su bračnih problema i on je dugo bio glavni osumnjičeni u tom slučaju, izjavila je njegova advokatica Janis Warren u uvodnom govoru.

No nikada do tada nije bilo dokaza da ju je zapravo ubio. Njen nestanak Michael je prijavio 6. januara 1993. godine nakon svađe.

"Nije bila sretna i željela je otići, ja je nisam mogao zaustaviti" rekao je Micahel Haim.

Warren je rekla da tužitelji nemaju dovoljno dokaza kako bi dokazali njegovu krivicu.

"Slažemo se da je mrtva. Slažemo se da je njeno tijelo u dvorištu, no zaista ne postoje dokazi da je on to i učinio. Kada vidimo dokaze, onda možemo govoriti o njegovoj krivici", rekla je Warren.

Aaeron Fraser je imao tri godine kada mu je majka nestala. Očekuje se kako će on biti glavni svjedok u ovom slučaju. Nakon što je njegova majka nestala kao trogodišnji dječak socijalnom radniku je rekao da je njegov otac povrijedio njegovu majku. Također je izjavio da je njegov otac upucao njegovu majku te da je nije mogao probuditi.

Iako medicinski istražitelji nisu mogli utvrditi kako je ubijena, tužitelj Mizrahi tvrdi kako ju je ubio Michael Haim i da ju je tu pokopao 1993. godine. Istražitelji su pretraživali imanje nekoliko puta u godinama nakon njenog nestanka, ali nikada nisu uspjeli pronaći njene ostatke.

Tužitelj vjeruje da će ipak uspjeti dokazati Michaelovu krivicu.