Dvoje djece povrijeđeno
22

Amerika i pored zakona o kontroli oružja ne suzbija nasilje: Pucnjava u Philadelphi, četvero ubijenih

S. Š.
Mjesto nesreće (Foto: Twitter)
Mjesto nesreće (Foto: Twitter)
Četiri osobe su ubijene, a dvije povrijeđene, nakon masovne pucnjave u jugozapadnom dijelu Philadephie u ponedjeljak navečer, saopćila je policija, najnovijeg izbijanja nasilja iz vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama.

Komesarica policije Filadelfije Danielle Outlaw rekla je na konferenciji za novinare da su policajci odgovorili na pucnjavu u dijelu Kingsessinga u jugozapadnoj Philadelphi oko 20:30 sata prema lokalnom vremenu.

Pucnjava se dogodila nekoliko blokova dalje od mjesta gdje je policija pronašla više žrtava iz vatrenog oružja, prema Outlawu.

"Sve ubijene žrtve su muškarci, starosti od 20 do 59 godina. Dvije hospitalizirane žrtve su dječaci, starosti dvije i 13 godina i na svu sreću u stabilnom su stanju", rekla je Outlaw dodajući da za sada, prema prvim informacijama, počinitelj i žrtve nisu u nikakvoj vezi.

Osumnjičeni napadač je identifikovan kao 40-godišnji muškarac. U pritvor je priveden i drugi osumnjičeni za koga je Outlaw rekao da je nabavio pištolj i pucao u pravcu navodnog strijelca, prenosi USAToday.