|

Američki i južnokorejski vojnici testiraju izdržljivost u ekstremnim uvjetima

Američki i južnokorejski vojnici testiraju izdržljivost u ekstremnim uvjetima
0
Klix.ba
7.2.2013. u 20:10
27
komentara
0

dijeljenja
1/5 Foto: AFP
2/5 Foto: AFP
3/5 Foto: AFP
4/5 Foto: AFP
5/5 Foto: AFP
Južnokorejski i američki vojnici organizovali su zajedničke vježbe, a u četvrtak su u Pyeongchangu testirali izdržljivost u ekstremnim uvjetima. Naravno, pronašli su i vremena za zabavu, grudvanje i valjanje u snijegu.
Prije nekoliko dana Vojne snage Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Južne Koreje započele su zajedničke vojne vježbe, izjavivši da su planirane prije prijetnje Sjeverne Koreje testiranjem nuklearnog oružja, ali da se mogu protumačiti i kao "upozorenje Sjevernoj Koreji u slučaju provokacije".

Blizu 400 američkih i južnokorejskih vojnika, goli do pasa, na planini Pyeongchang testirali su svoje sposobnosti boreći se sa snijegom i ledenom vodom te radeći sklekove na snijegu i temperaturama ispod nule.

Zajedničke vježbe su počele 4. februara, a planirano je da vojnici prođu obuku rukovanja oružjem, ali i da treniraju vojno skijanje, ronjenje ispod leda i u hladnoj vodi, alpsko penjanje te brojne druge testove izdržljivosti.

"Zahvaljujući ovim treninzima južnokorejski i američki marinci će naučiti kako da se prilagode različitim borbenim okruženjima te kako da prežive u ekstremnim uvjetima", kazao je potpukovnik Lee Keun-soo, pišu južnokorejski mediji.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...