{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki aktivisti za oružje održali proteste

24.2.2013. u 14:48
1
1
Američki aktivisti za oružje održali proteste
1
Američki aktivisti za oružje održali proteste
Američki aktivisti koji se bore za pravo na posjedovanje vatrenog oružja su organizovali dan otpora protiv planiranih reformi zakona o vatrenom oružju.
Prema nekim informacijama, širom Sjedinjenih Američkih Država je održano preko stotinu skupova koji su bili usmjereni prema pooštrenju zakona o posjedovanju vatrenog oružja. Prosvjednici kažu da planirane reforme krše njihovo ustavno pravo za posjedovanje naoružanja.

Planovi o reformama ovog zakona su pokrenuti odmah nakon pucnjave u školi u gradu Newton u saveznoj državi Connecticut, koja se desila u decembru prošle godine. Tada je ubijeno 20 djece i šest učitelja.

Predsjednik Barack Obama želi zabraniti posjedovanje automatskog oružja i primorati sve prodavače da prije prodaje oružja naprave opširnu provjeru osobe koja ga želi kupiti, prenosi BBC.

"Ne protivimo se strožijim zakonima o posjedovanju oružja. Međutim, mi nikada nećemo prihvatiti to da će vlada ući u naš dom i zahtjevati da zna kakvu vrstu oružja posjedujemo", rekao je Dustin Stockton, jedan od organizatora prosvjeda.
"Posjedovanje oružja je moje pravo. Pravo za koje bih i umro", kazao je Terry Childers, jedan od prosvjednika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: