Ne čujete ga i ne vidite
0

VIDEO / Američka vojska razvila novo tajno oružje

Sarajevo-x.com
Američka vojska je otkrila da su razvili najnovije toplotno oružje koje je prvobitno razvijeno kako bi se razbile mase. Oružje je zasnovano na elektromagnetnom snopu žestoke vrućine koja povećava temperaturu ljudi na udaljenosti od kilometar.

Oružje se može transportovati na običnim vojnim kamionima, ali će uskoro razviti oružje koje će raditi po principu elektromagnetnih snopova koji stvaraju neprijatnu vrućinu, a koje će biti mobilno i kompjuterski navođeno.

"Nećete ga vidjeti, nećete ga čuti, nećete ga namirisati, samo ćete ga osjećati. Ovo je do sada najsigurnije oružje za rastjerivanje naprimjer nasilnih demonstranata", rekla je direktorica Direktorata za marince Tracy Tafolla, prenosi britanski portal Daily Mail.

Najnovije oružje demonstrirano je u Američkoj bazi za marince u Quanticu, Virginiji. A glasnogovornik Pentagona Mathieu Rabechult je rekao da su svi oduševljeni novim postignućem.

Oružje je testirano na 11.000 ljudi, a njih dvoje je dobilo temperaturu od snopova, ali su gotovo svi osjetili neugodan osjećaj talasa toplote koji ih je udaljio.