Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imao bih prodati ledine oko Drine 130 duluma. Sto nebi ste kupili u inat Miletu!!?
sve neki veleposjednici sa stotinama duluma...
@handyman Bosnjaci su posjedovali 90% zemljista u BiH, i poslije svih "agrarnih reformi" i drugih otimacina zemljista Bosnjaci i dalje posjeduju najvise zemlje u BiH. Malo ko da ima, a da mu dedo nije ostavio ako nista par desetina duluma...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
A ako trampova ekipa zaobiđe tu vašu "parcelu"?
Zemljiste uz samu granicu je skoro iskljucivo bezvrijedna pustara i cijena mu je jako, jako niska. Ne vjerujem da je ova prica dosla do nas jer je neko kupio 20 duluma parcelu pa da se moze lahko zaobici. U pitanju je sigurno ogroman komad zemljista, a u tom podruciju rancevi sa stotinama, pa i hiljadama Hektara zemljista nisu nikakva rijetkost.
@jo008 Ok, ali predpostavljam da ne granici sa Meksikom, kao i na skoro svim granicama u svijetu, postoji tampon zona sa obje strane "žice", ponekad širine i po nekoliko km, na kojoj niko nema pravo kupovine i gradnje objekata, osim države naravno. Tako da, ako Tramp bude planirao da gradi zid u toj zoni, sa američke strane naravno, džaba im kupovina okolnih rančeva i sl.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Proćeraće Država bager kud je naumila a vi qurcu svirate!
ma soroš nešta izvodi kao i kod nas
Tramp kao predsjednik nece dopustit da ga neka Sorosova kompanija na perfidan nacin izrade.
nek kupe zvornik ovi arapi i srebrenicu,,
Materijal za građanskog rata.
Nije da me ovo uopće zanima al se čudim nekim portalima da suocjećaju apstraktno i globalno a ne vole neke lokalne narode - konkretno.
u ameriku kidišu uglavnom latino-ameri, katolici što se trumpu kao protestantu , nikako ne sviđa ali katolička crkva podržava. Migranti su jeftina radna snaga i dobra biračka baza za demokrate.
Tramp nije Bakir pa da sve Coviceve zelje ispuni, a Covicu nigdje kraja dok ne dokusuri sa ovom zemljom i bosnjake sabije u geto od nekih 17 %.
Ma jesu fine ove multinacionalne kompanije , po danu dijele pampers radnicima a noću grade bolju budućnost za nepismenu rulju iz latinske amerike. Pa to je i mafija radila.
očito nikad nisi čuo za ovu kompaniju i kako tretira svoje radnike pa ovdje prosipaš 'revolucionarnu' šuplju...
Ne znam kako neko moze uopste da kupi zemljiste uz granicu sa bilo kojom zemljom... jer to je sve drzavno, valjda tek nekoliko metara dalje od granice moze da se kupi zemljiste za privatnu upotrebu..kao sto kazu 3-5m od vode je drzavno, dalje je tvoje,
Ono kad ciljano naseljavaš biračko tijelo - vaši demokrati. To što su nepismeni, nemaju nikakve škole i kulture. Tim bolje. Slučaj poznat i prepoznat u BIH.
Tramp kao predsjednik nece dopustit da ga neka Sorosova kompanija na perfidan nacin izrade.
Samo postaviti vojsku sa naoruzanjem i ne treba zid. Kad pobiju latinose nece biti potrebe za zidom
ma ja ba šta je 3145km... to je tako lako 'odbraniti'...To bi Rambo kao ti sam uradio...
Angela Merkel je otvorila granice i radosno primila nmigrante, a sad je vidjela da je jedino rjesenja da se na vrijeme povuce sa vlasti, dok nije nastao haos.
Sta li poturuce misle i jednom antimigtant zidicu