{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasadorica BiH u Japanu položila cvijeće na spomenik u Hirošimi

6.8.2015. u 13:08
8
11
Ambasadorica BiH u Japanu položila cvijeće na spomenik u Hirošimi
8
Ambasadorica BiH u Japanu položila cvijeće na spomenik u Hirošimi
Anesa Kundurović
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Japanu Anesa Kundurović položila je cvijeće na spomenik u Memorijalnom parku mira u Hirošimi u znak odavanja počasti žrtvama atomskog bombardovanja.
Ambasadorica Kundurović, na poziv dvojice gradonačelnika Hirošime i Nagasakija, od 05. do 09. avgusta 2015. godine prisustvuje komemoraciji povodom obilježavanja 70 godina od atomskog bombardovanja Hirošime i Nagasakija.

U izjavi za medije nakon polaganja cvijeća, ambasadorica Kundurović je naglasila da se nedužne žrtve ne smiju zaboraviti, a sjećanje na njih treba da nas opominje da moramo voditi politiku mira i otvorenog dijaloga, promovišući i uvažavajući najviše humanističke vrijednosti.

"Hirošima i Nagasaki svjedoče o svim užasima koje prouzrokuje nuklearno oružje, te je stoga u 21. stoljeću potrebno uložiti maksimum napora na globalnom razoružanju i zabrani upotrebe atomskog oružja, kako se ovakve tragedije nikada više nigdje ne bi ponovile", istakla je ambasadorica Kundurović.

U okviru programa obilježavanja sedamdesete godišnjice bombardovanja, mirovne ceremonije će biti održane 6. avgusta u Hirošimi i 8. avgusta u Nagasakiju, a planiran je veliki broj drugih događaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: