Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametno. Jedino se u BiH dozvoljava da umotane rade u drzavnim institucijama, iako je drzavnim sluzbenicima svako isticanje vjerskih obeljezja Zakonom zabranjeno. Razumijem da se pokrivaju u svojim bogomoljama, kuci, van radnog mjesta, ali u drzavnoj instituciji je van svake pameti. Cisto proseravanje. Ukoliko hoce da se pokrivaju na radnom mjestu u privatnu firmu i cao.
Čudi me da nisu zabranili alkohol, prostituciju,kocku itd a izjašnjavaju se kao muslimani po vjeroispovijesti?! Izgleda danas ko god posjeduje Kur'an u na polici vitrine sebe naziva muslimanom a radi sve što je u istom tom Kur'anu zabranjeno.
zabraniti jasta ............... a ako bolje zamislim......molga bi luftati i nekog drugog umjesto sebe poslati na posao.....ne bi niko znao.........nije lose
32729 komentara. Puuu jebbo te. Izadji vani nek te ko pojebbe!
@ArieIPepsi cuj, ja ne mjenjam nikove svako dva tri dana......zato se godinama i nabere komentara !!!!!
Najzesci su mi likovi koji u javnom objektu pozdravljaju sa salem alejkum.... Odraz nekulture
Zašto je nekulturno reći nekome MIR s tobom?
tesko je religiju prakticirati sa danasnjim materijalnistickim svijetom, to su dvije suprotnosti
Evo još jednom za ove što ne znaju pročitati jednostavan tekst: "Vlada Alžira zabranila je da se NA RADNIM MJESTIMA nosi veo preko čitavog lica, poput burke ili nikaba." Znači nije skroz zabranjeno nego na radnim mjestima... Šta nije jasno?
U Bih je zabranjen Zakonom još 1954. - Zakon o zabrani nošenja zara i feredže odnosno zabrana pokrivanja ženskog lica.. S obzirom da do donošenja novih na snazi ostaju svi zakoni SRBiH i RBiH ovaj zakon još vrijedi, samo što se ne primjenjuje jer vladjauća klika zakone primjenjuje selektivno, kako jo odgovara.
Ovaj ćaršaf preko glave nema ništa sa religijom ,čisti odraz kulture i odjevanja koji je postojao i prije svih religija
sta ti znas glupane sta je od vjerez idi gledaj parove
Nikab je kultura saudijske arabije a ne alzira !!!
nikab je tradicija a ne vjera ...zna se kako se pokriva ....
U normalnom svijetu, nikako. U barbarskim vukohebinama, ni oci ne vire. Vise vjere, manje pameti.
pa dobro ima smisla, sta znas ko je ispod vela, a iskremo sada je lakse i zenama imaju razlog da ne rade i to opravdan
ali sta mislite o bakirovoj ideji da se uvede serijat u bih?...dok arapske zemlje skidaju sa sebe tu kulturu pustinjskih plemena iz 15 vijeka bakir trazi da svaka kancelarija ima sobu za klanjanje...da sluzbenici dolaze na sluzbu kao vehabije ili zene u nikabu....a zasto se kod bosnajka vratio taj nagon za pustinjskim obicajima 15 vijeka?....e pa zato sto je alija potpisao pakt sa musliamnskim sejtanom...odnosno islamskom sunitskom sektom...sad vam nema nazad...mozete samo u grob...
Đikane, svoje laži ostavi za šumu u kojoj živiš.
dobro dosli u 21. vijek...
Zabrana krpe nna glavi dolazak u 21 vijek? E jesu im dali slobodu... sta je sljedece? Dace im da izadu iz kuce bez muskog robogonica? Dosli su mozda u 16 vijek, polako.