Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo ovako...iako Al Jazeeru smatram doista neovisnim medijom i nisam za njihovo gasenje kao osoba sa vise od 5 godina iskustva zivota na bliskom istoku (od cega 3 u Kataru) mogu samo reci da su do odredjene mjere jako licemjerni!
NIKADA nisam (niti cu) vidjeti neki specijal o pravima radnika u Kataru, mucenicima iz Nepala koji rade na plus 50 za neke mizerne plate (koje su eto nazalost opet bolje nego tamo negdje ispod himalaja). Zive u sobama (ne stanovima) sa jos 7 osoba.
@sstefano jok, eto smjestit che ih u hotele sa 5 zvjezdica? u kom savrshenom univerzumu ti zhivish? Ako nekome ne odgovara, nek se vrati kuchi. Nisu u pitanju robovi, vech radnici koji svojevoljno prihvataju takve uslove rada, bash kao shto si naveo- jer bolje prilike i nemaju.
Ok, onda i mi mozemo imati zahtjeve??? Mi zahtjevamo da prestanete huskati narod, mi zahtjevamo da prestanete vecinu programa posvecivati svjetskim problemima i ratovima, nego da nas informisete o pozotivnim vijestima, mi zahtjevamo da se prestane kod vas zaposljavati samo ko je u SDA i njihovi srodnici ( iz iskustva ), mi zahtjevamo da prestanete biti lobisticka televizija, mi zahtjevamo da... hocete jos???
Ovo dobar vic! Al Jazeera o slobodi medija? Pa mamicu vam ratnohuskacku........
@DjonSon ,o tome sto si procitao,razumes ti srpski,nadam se.
Kapa gore AlJazeeri ali evropskoj, Medzutim slusajuci pojedine analiticare Aljazeera je na Bliskom istoku sasvim druga druga prica, druga televizija. Putem medija pokusaju da postanu #zidovi# u arapskom svijetu
nesto se ne sjecam da je al jazeera stala uz svoje kolege koji su masovno otpusteni u turskoj
#JeSuisAlJazeera Puna podrška Kataru i Al Jazeeri
Ubice i diktatori arapskog svijeta, naročito Saudijska Arabija i Egipat, pokušavaju da uguše i posljednji medij koji nije pod njihovom kontrolom. Zahtjev se odnosi na sve dijelove mreže Aljazeera, pa i ovi našu balkansku. Možda nije idealan kanal, ali je ubjedljivo najozbiljniji i najprofesionalniji medij na našem jeziku. Zato puna podrška Aljazeeri!
gdje je sad #jesuiAlJazeera