Svijet
4

Ahmet Davutoglu, kandidat za turskog premijera: Nastavljamo sa napretkom i razvojem

Anadolija
Ahmet Davutoglu
Ahmet Davutoglu
Kandidat za predsjednika turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i kandidat za novog, 62. premijera Turske, Ahmet Davutoglu, izjavio je danas da će ta stranka i s njim na čelu nastaviti sa aktivnostima u cilju razvoja zemlje, prenosi Anadolija.

"Budite sigurni da će kadrovi AK Partije raditi rame uz rame. Među nama nikada nije bilo nikakvih podjela i neće ih ni biti", rekao je Davutoglu.

On je naglasio kako "pokret velike restauracije koji traje već 12 godina nije i nikada neće biti zaustavljen".

Premijer Turske Recep TayyipErdogan saopćio je danas nakon sastanka Izvršnog odbora Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari da je kandidat za novog, 62. premijera dosadašnji ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu.

"Vjerujem da će kabinet pod vodstvom Davutoglua nastaviti sa radom sa istom odlučnošću u vezi sa svim započetim pitanjima. Kao predsjednik lično ću biti uz Davutoglua, neka u to niko ne sumnja", rekao je Erdogan.

Erdogan je istakao kako će na narednom kongresu AK Partije planiranom za 27. august Davutoglu biti kandidat za predsjednika te stranke, a u slučaju podrške delegata i naredni premijer te zemlje.