Svijet
0

Ahmadinejad optužio Medvedeva da se pridružio SAD-u u širenju laži

FENA
Mahmoud Ahmadinejad (Foto: Reuters)
Mahmoud Ahmadinejad (Foto: Reuters)
Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad optužio je ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva da se okrenuo protiv Teherana i pridružio SAD u širenju laži o iranskom nuklearnom programu.

Ahmadinejad je rekao da se Medvedev uključio u "propagandnu dramu" u režiji Washingtona time što je prošle sedmice kazao da je Iran sve bliže tome da izgradi nuklearno oružje.

"Rusija je velika zemlja i mi smo zainteresovani da nastavimo prijateljstvo među našim narodima, ali izjave Medvedeva predstavljaju dio propagandne drame koju sprovodi američki predsjednik protiv iranskog naroda", izjavio je Ahmadinejad u govoru objavljenom u petak navečer na njegovom web-siteu.

Ahmadinejad je ove kritike uputio nakon što je prošlog mjeseca postalo izvesnije da će Rusija podržati nove sankcije UN protiv Irana, prenosi AP.

Medvedev je prošle nedelje rekao da Iran ostaje "aktivan i pouzdan trgovinski partner" Rusije, ali da to ne znači da Moskvu ne interesuje kako Teheran razvija svoj nuklearni program i kako izgledaju njegove vojne komponente.

"U tom smislu, od Irana očekujemo objašnjenje", kazao je tada Medvedev.