{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Afganistan: Više od 38 miliona dolara za borbu protiv droge

S
23.11.2009. u 15:43
0
0
Afganistan: Više od 38 miliona dolara za borbu protiv droge
0
Afganistan: Više od 38 miliona dolara za borbu protiv droge
SAD su u okviru podrške borbi protiv droge u Avganistanu, najvećem proizvođaču opijuma u svijetu, potpisale sporazum koji predviđa da se u 27 avganistanskih provincija, koje su eliminisale ili su značajno smanjile uzgajanje opijuma, uputi 38,7 miliona dolara, prenosi AFP.
"SAD već duže vrijeme podržavaju borbu protiv droge u Avganistanu. Droga je ozbiljan problem koji pogađa čitav svijet a posebno Avganistan, u kome je registrovana najviša stopa zavisnosti u svijetu", izjavio je zvaničnik programa za razvoj američke ambasade Entoni Vejn na konferenciji za novinare.

Ministarstvu za borbu protiv droge dostavljeno je 38,7 miliona dolara a taj novac će biti podijeljen u 27 različitih pokrajina kako bi se finansirali programi za razvoja i uzgajanje alternativnih kultura.

"Novac će dobiti 20 od 34 provincija u zemlji koje ne gaje opijum i sedam provincija koje su ove godine registrovala smanjenu proizvodnju", precizirao je general Kodaidad iz Ministarstva za brobu protiv droge.

On je izrazio nadu da će u 2010. godini biti još četiri do pet pokrajina u kojima neće biti proizvodnje opijuma, podsjećajući na obećanje koje je predsjednik Hamid Karzai dao tokom polaganja zakletve za novi predsjednički mandat, da će se boriti protiv korupcije i droge.

"U 2005. godini samo tri avganistanske provincije nisu proizvodile opijum", izjavio je Kodaidad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: