|

2.220 tona smeća na ulicama Napulja zbog novih protesta

2.220 tona smeća na ulicama Napulja zbog novih protesta
0
F
FENA
1.11.2010. u 14:57
0
komentara
0

dijeljenja
2.220 tona smeća na ulicama Napulja zbog novih protesta Foto: EPA
Smeće se i dalje gomila u Napulju gdje ga je u ponedjeljak na ulicama bilo 2.220 tona, zbog novih protesta protivnika odlagališta u regiji, u kojima je jedna osoba povrijeđena u ponedjeljak.
Protestni marševi u Giulianu, blizu Napulja čiji se stanovnici protive odlagalištima smeća u mjestu Raverna del Re, znatno usporavaju evakuaciju smeća iz metropole. U sukobu između policije i protivnika odlagališta povrijeđena je jedna osoba. Vatrogasci Napulja i regije su morali intervenirati 40 puta u noći između nedjelje i ponedjeljka i gasiti zapaljene kante za smeće u Napulju, posebno u povijesnom središtu u regiji.

Oštećeno je nekoliko automobila parkiranih pokraj kanti za smeće.

Ta situacija predstavlja neuspjeh šefa vlade Silvija Berlusconija koji je u četvrtak obećao da će Napulj biti u "roku od tri dana" oslobođen svog smeća. U petak je također najavio da je postigao dogovor s gradonačelnicima o rješenju krize smeća Napulja i predgrađa.

Dulje od dvije sedmice u mjestu Terzigno, blizu Napulja traju sukobi policije i stanovnika koji traže zatvaranje odlagališta na otvorenom i odbacuju ideju otvaranja drugog odlagališta. Unatoč dogovoru, smeće se iz Napulja ne može odvesti zbog problema na mjestima Chiaiano i Giuliano gdje su trebala biti odlagališta.

Tokom godina, napuljska mafija se ubacila u unosno tržište upravljanja otpadom. Kriza 2007./2008. kada su se fotografije povijesnog središta Napulja zatrpanog smećem pojavile na svim naslovnicama u svijetu, pridonijela je pobjedi Silvija Berlusconija na parlamentarnim izborima 2008. i njegovom povratku na vlast, podsjeća Hina.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.