Svijet
368

19-godišnji Bosanac ubijen u St. Louisu, njegov brat ranjen

Klix.ba
Porodica i prijatelji ne mogu da vjeruju šta se desilo
Porodica i prijatelji ne mogu da vjeruju šta se desilo
Još uvijek neidentifikovani pljačkaš ubio je tokom dana Harisa Gogića, 19-godišnjeg Bosanca koji je radio u prodavnici Quick Stop u američkom gradu St. Louisu. Njegov 23-godišnji brat Mirza Gogić ranjen je tokom pljačke.

Sve se desilo oko 12 sati po tamošnjem vremenu, kazao je šef policije Sam Dotson. Pljačkaš je ušao u prodavnicu koju drže braća Gogić, Harisa pogodio u glavu a Mirzu u ruku. Mlađi brat je od povreda kasnije preminuo

"Šokirani smo. Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo", kazao je Džened Muhić, 19-godišnji Harisov prijatelj.Mirnesa Audić i Ena Duvnjak, Harisove školske kolegice, kazale su policiji da on i njegov brat nisu imali neprijatelja.

"Nikada nije izazivao probleme i slične situacije. Držao se podalje od svega toga", kazala je Mirnesa.

Pljačkaš koji je ubio Harisa Gogića i ranio njegovog brata Mirzu
Pljačkaš koji je ubio Harisa Gogića i ranio njegovog brata Mirzu

Izjave su dali i redovni kupci u ovoj prodavnici.

"Sve su radili kako bi pomogli komšijama. Brinuli su o svima u ovom dijelu", kazao je Cornell Jeffery koji živi u blizini i svakodnevno kupuje u prodavnici.

Izell Payne, 40-godišnji mještanin St. Louisa, također je dadao da su svojim kupcima dopuštali da uzimaju potrepštine na veresiju.

Prodavnica Gogića u St. Louisu
Prodavnica Gogića u St. Louisu

On je dodao da je njihova majka nerijetko počastila kupce kafom i hranom.

"Ako trebate nešto, mogli ste im se obratiti. Cijela ovdašnja zajednica stvarno je bliska sa porodicom Gogić.

Prodavnicu Quick Gogići su otvorili prije nekoliko godina ispred kuće u kojoj su živjeli. Cijela tamošnja zajednica Bosanaca i Hercegovaca ogorčena je činom ubistva i od policije traže što brže reagovanje i hapšenje ubice kojeg su nadzorne kamere snimile dok je ulazio u prodavnicu.