Namamio je preko Facebooka
0

18-godišnjoj djevojci nudio lažni posao, a zatim je ubio

Sarajevo-x.com
Nona Belomesoff
Nona Belomesoff
Australska tinejdžerka pronađena je mrtva u potoku nakon što je otišla da se upozna s čovjekom kojeg je upoznala preko Facebooka. Kako su izvijestili australski mediji, Christopher Dannewig namamio je 18-godišnju Nonu Belomesoff obećavajući joj posao.

Dannewig (20) je na Facebooku načinio lažni profil i predstavio se kao radnik jedne organizacije za zaštitu divljači, te mladoj Australki ponudio isti posao. Navodno, kazao joj je kako će morati prisustvovati jednodnevnom kampu obuke.

Djevojka, vjerujući da se radi o pravom poslu, krenula je da se susretne s Dannewigom i ugovori detalje. Njeno tijelo je kasnije pronađeno u potoku jugozapadno od Sydneya.

Dannewig, koji također ima profile i na My Space i Bebo, optužen je za ubistvo, a nakon pojavljivanja na sudu odbio je plaćanje kaucije. Policija je još jednom upozorila na sve opasnosti društvenih stranica kao što su Facebook, My Space i druge.

"To su mjesta gdje kriminalci lako pronalaze svoj plijen. Nikada ne znate s kim razgovarate. Ova mlada žena izgubila je život zbog strasti prema životinjama koja ju je odvela u ruke ubice", kazao je inspektor koji je zadužen za slučaj ubistva djevojke.

Uzrok smrti Nonue Belomesoff još nije poznat.