Komentar Macana
36

Šta za Hrvatsku i godine koje dolaze znači današnje obilježavanje "Oluje"

D. Be.
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
PR ekspert i hrvatski politički analitičar Krešimir Macan ovogodišnje obilježavanje 25. godišnjice vojno-redarstvene akcije "Oluja" prokomentarisao je riječima da je pružena ruka Srbima u Hrvatskoj i Srbiji, a u čemu su sudjelovali svi.

Macan ističe da je potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević, kao Srbin, svojim dolaskom omogućio pomirljive tonove, ali i izvinjenja premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Zorana Milanovića te generala Ante Gotovine.

"Živimo zajedno, možda je to najbolje sažeo Milanović. Sada ove jake poruke moraju pratiti i djela s obje strane. Jer jedan iskorak s jedne, traži drugi s druge. Prvo područje bi mogli biti nestali i obnova struje u zabitim krajevima kako bi se osigurao povratak", kazao je Macan.

Krešimir Macan (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Krešimir Macan (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

On smatra da su se danas mogli čuti historijski govori o historijskom trenutku, kako i priliči 25. godišnjici "Oluje".

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević, inače prvi Srbin koji prisustvuje obilježavanju godišnjice Oluje, danas je kazao kako smatra da je ovo tek prvi korak.

"Poštujemo sve žrtve, bez obzira na nacionalnost. Sjećanja na žrtve trebamo poštovati. Emocije su još svježe. Čuo sam poruke pomirbe, mira i budućnost, i takvim smatram i svoj dolazak, kao zalog za budućnost", poručio je.