Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ISKRENO, NISTE ZASLILUZILI NI OVU REDOVNU PLALATU KOJU VAM DRZAVA DAJE A KAMOLI POVIŠICU
Glup komentar pasha... ne zatrebali ti drotovi
Hoce vece,da mogu vece uloge odigrati,i vise bureka pojesti. I da budu jos rumeniji.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
traze vece plate da mogu kupiti bolji telefon da se moggu slikati za instagrama jer jedino to rade
Jel? Koga zoveš prvog kad imaš problem?
Da nije zakon kakav jeste ne bi nikad zvao. Nego zovnes javi se seljacina. Boli mene briga sto je nova godina meni je osteceno auto. Njegov oddgovor sta ja hocu nova je godina. Onda zovem aj reko covjeku kradu ratkape novo neko auto. Kaze poslace nikad niko nije doso. A vidim tiktok instagram redovno se snima. Radari konstatno na brzim cestama. Samo harac da pokupe i tjt.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ama sta hocete vise sram da vas bude.Jedini imate preko 30 dana godisnjeg odmora (poznajem mlade osobe sa 36, HHhhaaaallloooo, 36 dana godisnjeg), benificirani radni staz, plate malo malo pa se povecavaju....a vi....sta radite. I pored tih plata, zaradite vi jos tri za mjesec dana. I ovo vam je PRE VI SE....PREVISE.mogu nama kvalificiranijim i radesnjijim ljudima povecati plata,putem strajka a ne vama koji ste vecinski zavrsili DIF ili neke kurseve u sig. agencijama...zna se kako.
@kingtiger odakle ti ti? Godisnji u policiji mup-a ks krece od 18 radnih dana i ide do maximalnih 30 nekada pre penziju.
Onog retarda sefića fatali sto godina,a hoće veće plate.
Podrzavam svaki vid povecanja plata ali iskreno policija ima jednu od boljih plata u drzavi. Ali ako mozete izgurati da vam povecaju borite se.
Cuj povecanje a nista ne rade bzs
Ova država ide u propast definitivno. Realni sektor će se urušiti skroz, što bi neko radio za 500KM, da bi 300KM doprinosa uplatio, da bi policajac sa srednjom školom imao 1700KM platu.
Glavni posao pisu kazne za ne nosenje krpe preko usta.
Krajnje vrijeme. Pune ruke posla sa migrantima a koji bi trebale civilne organizacije obavljati. Ali vlada te organizacije i način rada nije definisala
Procita li iko ovdje tekst sta pise, prije nego komentarise? Ovo se odnosi na zaposlene u drzavnoj policiji (SIPA, DGS,GP) U kojoj drzavi ima da kantonalna policija, federalna ima vecu platu od drzavnog policajca U tome slucaju odmah radis na podjeli drzave. Razmislite malo, nije tesko
nisu im neke plate ali NISTA I NE RADE, jedina im briga sta ce geldati na telefonu. Kod privatnika za istu tu cifru se polomis. Dodjes kuci mrtav nisi ni za sta. popisan vazda. Pa realno sta je bolje? bolje drot biti. Ovo je taman posao, zlatna sredina. a na drzavnoj si sisi , samo ostani do 65-e. Opasan posao? gdje je opasan posao, gledaju ljudi previse filmova, ne znam kad sam vidio da drot nekog lopova ganja i mora intervenisati. Gluposti.
Campara nikad nista dobro nije uradio za FMUP
kad sam se zaposlio kod privatnika i kad sam vidio kako je raditi za 550 KM mjesecno (da ti 700 tu ti je topli i karta) dodjes kuci popisan umoran, bole ledja,ruke,noge,vazda nesto. Tada sam skontao da je drot ,cuvar,portir,zastitar sto puta bolje biti.
Dodaj beneficirani radni staz na sve to
Ne mogu postojeci dohotci zadovoljit megalomanske potrebe za bingom
Nadoknadit ce mito i korupcija
ozbiljno kontam postat drot. Nista realno ne radis. Sjedis u onoj kucari, oko kucare, malo setkas, malo buljis u telefon, samo gledas da 12 sati vremena ubijes, imas platu mjesecnu, narod jadni rinta kod privatnika od jutra do sutra za tebe,zaradjuje ti platu, ti samo dezuras. I to si jos obezbjedjen do penzije. Sigurno radno mjesto. Ovdje upast u muriju biti prasinar ko bubreg si u loju.
obični radnici bez redovitih plata samo mogu sanjati o povišicama dok se ovi uhljebi na državnoj sisi samo nadmeću ko će više... pa nije li vas, budžetlije, sramota u ovoj situaciji kad država ide u recesiju tražiti povišice?!?