vijesti
65

Sin izrešetao oca i njegovu prijateljicu: Suvlasnici restorana "El Paso" u teškom stanju

Piše: E. F.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Muškarac i žena, odnosno vlasnici UO El Paso u Sarajevu, a koji su u sinoćnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Briješće izrešetani odnosno višestruko ranjeni, u veoma su teškom stanju.

Potvrdila je ovo za Klix.ba i Muamera Šehić, portparol Kliničkog centra u Sarajevu istaknuvši kako su oboje smješteni na Kliniku za anesteziju i reanimaciju.

"Pacijentica T.S. (55) zadobila je prostrelnu ranu lica, povredu nosa, ustrelnu ranu desne potkoljenice te ramena i u veoma je teškom stanju", kazala je Šehić.

Muškarac koji je dovezen inicijala K. A. iz Vogošće (57) ranjen je u desnu šaku te je zadobio i ustrelnu ranu u predjelu lica odnosno usta.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila sinoć oko 22:30 sati u ulici Orahovačka odnosno kod ugostiteljskog objekta El Paso.

Na njih je, kako saznaje Klix.ba, pucao Admir Kačević, sin ranjenog K. A. za kojim sarajevska policija intenzivno traga nakon što je pobjegao sa mjesta događaja.

No, zbog pokušaja ubistva uhapšena je Asmira Cerić koja je navodno bila u društvu sa Kačevićem te mu je pomogla u izvršenju krivičnog djela.

Admir Kačević (33) je inače od ranije poznat policiji, a dovodio se također u vezu sa pokušajem ubistva Aldina Sinanovića 2011. godine ali i drugim sličnim krivičnim djelima.