O posljednjim hapšenjima
68

Senka Nožica: Nešiću treba afera u FBiH, vjerujem da će Vasvija Vidović brzo biti puštena

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Advokatica Senka Nožica se jučer greškom našla u žiži javnosti nakon što je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić potvrdio medijima da je uhapšena. Najavila je da će ga zbog toga tužiti s obzirom na to da nije umiješana u posljednja hapšenja.

Inače, jučer je uhapšen predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, a zatim i bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić. U međuvremenu je i advokatica Debevca, koja je došla u SIPA-u na poziv svog klijenta Vasvija Vidović zadržana u prostorijama tokom noći, dok je druga advokatica Nina Karačić napustila prostorije.

Postoje nezvanične informacije o tome zašto je ona zadržana, odnosno privedena, ali sudeći prema navodnom prekršaju ne bi trebala biti zadržana duže od 24 sata.

"Ja sam kao i svaki građanin prikupljala informacije preko medija, zaista nemam nikakve veze s njom, da me zvala, došla bih istog trena. To sa njenim privođenjem je sve čudno, telefon sakrila ne sakrila, ja vjerujem da će ona danas izaći. Ubijeđena sam da tužilac nema razloga da je zadržava", rekla je Nožica.

Govoreći o greški koju je napravio Nešić tvrdeći medijima da je Nožica uhapšena, ona ističe da će ga tužiti za klevetu jer vjeruje da ta izjava nije bila slučajna, s obzirom na to da ministar sigurnosti nije morao pretpostavljati ko je uhapšen, nego se mogao informisati kod tužioca.

"Sinoć je objavljena vijest da sam ja uhapšena i što je najgore tu je informaciju dao ministar sigurnosti Nešić. Ja sam zaista zgrožena da ministar sigurnosti ove zemlje koji bi trebao i mojoj sigurnosti da brine, može da iznosi takve insinuacije i laži, notorne. Ne samo da nisam uhapšena, nego nisam ni branilac gospodina Osmice, nisam ni bila u SIPA-i niti imam ikakve veze i sa čim. Nešić hoće da pravi aferu, njemu treba afera u FBiH da bi izjednačio sa onim što se dešava u RS-u, i evo sad predsjednik, i osa, jedan advokat, drugi advokat, to je toliko neodgovorno da je moj jedini odgovor - tužba za klevetu", rekla je Nožica za Klix.ba

Vasvija Vidović kao i njen klijent Ranko Debevec su prenoćili u SIPA-i, a iz njene kancelarije ne mogu dati više informacija.