Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi vi trebate dati ostavke i ti Sivro i Bajramovic i onaj treci i cetvrti koji se javno ni pojavio nije. Ovaj zakon je preozbiljan i niste dorasli odbrani prava radnika.
Ušljo danas na protestima traži smjenu Bajramovića...Ni vrijeme ni mjesto,to si trebo uradit ili prije ili poslije današnjeg dana.Pobjego si mi u pet metara da te nabijem nogom u guzicu..Hebo te Bajramović a ti njeg...
Problem sa Sindikatom je isti kao i sa Vladom i državno administracijom. Birazi "za" i "protiv" jednih ili drugih je birato koje je zlo u tom trenutku vece.Sindikalci imaju vise benificija nego vladajuce klike. Ako nista, nemaju zakonsku odgovornist za ono sto (ne) rade. Zbog tog i sumnja u motiv sabotaze i optrukcije novog Zakona o radu od strane SSS. SSS je postao politički aktivan, dajuci podrsku odredjenoj politickoj struji, umjesto da ostane politicki neutralan i da se bavi zastitom radnika. SSS vec 25 godina mirno posmatra unistavanje, kako drustvenih tvrtkii, tako i radnickih prava koje danasnje privatne tvrtke gaze i ne postuju ni trenutni Zakon o radu. KAda se radnici Preventa pozale na uvjete rada, od SSS dobiju odgovor kako moraju biti sretni sto uopce imaju REDOVNE PLACE. kako da je rednovna placa benificija.
Jao sto mi ih je zao. Ni para im cak nisu podijelili. :(
ja ne mogu da vjerujem da sindikat nije mogao predvidjeti ovakav rasplet pa unaprijed najaviti i protest za naredni dan (lako je otkazati ako zakon ne prođe). Organizacija očajna, i ako sada ne vidite da vam je bajramović najveća boljka onda fakat i ne zasluzujete bolje.
nisi ti mojsije da podijelis vodu
Sada se posipaš pepelom, majmune. Nešto te juče nisam vidio, A Bajramovića jesam kakav god da je. Previše si se digao, mali kretenčiću iz unutrašnjosti.
Ko će žedan protestirat, pa ja..
Sto se tice nasih sindikata oni su nerelevantni jer su izgubili clanstvo iz realnog sektora poslije lopovskih privatizacija i uvodenja privatnog sektora. Morate priznati da oni nisu najveci krivci jer privatnici ne zele sindikat nikako i zaista nikako. Mislim da ce radije otpustiti sve i jednog radnika ali nece dozvoliti sindikalno organizovanje a ovaj novi zakon ce stvari samo pogorsati. Ipak sta je tu je... Zivot ide dalje.
U novom svjetskom poretku nema mjesta za sindikate. Na veliku zalost zaposlenih sindikalno organizovanje kod privatnih poslodavaca je nemoguce jer oni od toga bjeze kao od kuge. Sve sto uvecava sanse radnika za bolje plate i beneficije privatni sektor ne dozvoljava jer to umanjuje profit. Sjecam se da je u jednoj provinciji u Kanadi zagarantovano pravo na sindikalno organizovanje po zakonu i da su radnici jedne WallMart trgovine organizovali sindikat u skladu sa pravom koje imaju. WallMart odmah zatim objavljuje zatvaranje ove podruznice pod izgovirom da nema dovoljno profita. Od tada se vise niko ne usuduje pokusati nesto slicno bez obzira na pravo zagarantovano zakonom. Mislim da je sve jasno....
Joj joj ko ke sve sindikalac. Pa javna tajna je da je Sivro clan SDA, uz to predsjednik nelegalnog Sindikata obrazovanja kojeg niko ne priznaje.
kaze 10000 ljudi... pa to ko kad bi reko da Sarajevo ima 4 miliona stanovnika..
Ti bi jarane nejvise volio da vam kamenice podjele.
SSSU - Savez Samostalnih Sindikata Uhljeba
Fino je bilo. Malo se jelo malo se pilo .. otkucalo 16:00 svi bjez kuci. Ko na poslu jbg .. ubilo se 8 sati.
Jeste bilo 10.000 ako onu saku jadova pomnozis sa 20.
Nemoj Sivro biti tako samokritican, sve je bilo odlično danas, u duhu Sindikata. Sindikalni povjerenici su odradili odlučan posao, dosta ih je došlo na proteste, više od pola. Neki su čak poveli po još jednog člana. Poslije su malo sjeli u Ferhadiji, ima nekih para što se skupilo, pa da se malo sjede. Sve u svemu ti si nas ponos Sivro govedo jedno.
Cuo sam da zbog današnjeg neuspjeha sindikata da obori novi zakon o radu, Saudin Sivro razmišlja da podnese neopozivu ostavku na sve funkcije u sindikatu. Jes' al u k.rcu