U Rožajama
122

Zukorlićeva stranka održala skup podrške Jakovu Milatoviću uoči izbora u Crnoj Gori

Piše: S. Grebović
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Stranka pravde i pomirenja koju je osnovao Muamer Zukorlić, u Rožajama je upriličila skup podrške Jakovu Milatoviću uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

Skupu je pristustvovalo nekoliko desetina građana, a njima se obratio i sam Milatović koji je rekao da je značaj Rožaja i okoline veliki za Crnu Goru.

On je vjernicima islamske vjeroispovjesti čestitao početak Ramazana, te naglasio da je uvjeren da Rožaje baštini “sve istinske vrijednosti koje obogaćuju čovjeka”.

Dodao je da je siguran da niko nije otišao iz Rožaja jer ne voli taj grad.

“Niko nije otišao iz Rožaja zbog Jakova Milatovića ili Evrope sad. Drugi su učinili da mnogi odu daleko, a naše je da im omogućimo da se vrate ukoliko to žele i da zadržimo one koji se svih ovih godina bore za bolje Rožaje. Potrebno je stvoriti dobre uslove za život, otvoriti nova radna mjesta i probuditi puni potencijal ovog grada”, rekao je Milatović.

Još i prije prvog kruga u jeku izborne kampanje, ove stranke su potpisale sporazum koji se odnosi na zajedničko djelovanje i saradnju.

“Stranka pravde i pomirenja želi novu stranicu i to zagovara od svog osnivanja, ne zaboravljamo prošlost, ali se okrećemo budućnosti, pomirenoj i prosperitetnoj Crnoj Gori. Želimo da držimo bošnjački narod na pozornici gdje se donose odluke, ne na marginama gdje bi bili samo glasačka mašina nekih potrošenih ideja”, saopšteno je iz SPP-a.

Usame Zukorlić preuzeo je funkciju predsjednika SPP-a u juli prošle godine nakon smrti njegovog oca i osnivača stranke Muamera Zukorlića.

Podsjetimo, nedavno je ratni zločinac i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj također otvoreno podržao Jakova Milatovića, rekavši kako mu i zvanična Srbija treba dati vjetar u leđa.

Drugi krug predsjedničkih izbora zakazan je za nedjelju, 2. aprila, a pravo glasa na izborima ima oko 550 hiljada građana.