{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zoran Zaev: U subotu proslava zbog poziva Makedoniji u NATO

S
SRNA
12.7.2018. u 11:19
3
20
Zoran Zaev: U subotu proslava zbog poziva Makedoniji u NATO
3
Zoran Zaev: U subotu proslava zbog poziva Makedoniji u NATO
Foto: EPA-EFE
Makedonija će poziv za početak pregovora o pristupanju NATO-u proslaviti u subotu, 14. jula, u 15 gradova širom zemlje, saopćio je makedonski premijer Zoran Zaev.
Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg uručit će danas u Briselu predsjedniku Vlade Makedonije poziv za početak pretpristupnih pregovora za članstvo u NATO-u.

Zaev je izjavio da se raduje pozivu, navodeći da Makedonija postaje dio porodice "u kući kojoj pripada", prenose skopski mediji.

Stoltenberg je jučer, prvog dana Samita NATO-a, saopćio da će Makedonija postati 30. članica Alijanse po okončanju svih procedura i kompletiranju dogovora sa Grčkom u vezi sa nazivom Makedonije.

Ministar odbrane Makedonije Radmila Šećerinska potpisala je danas u Briselu memorandum o razumijevanju kojim se njena zemlja priključuje inicijativi za municiju za ratovanje na kopnu "Pametna odbrana".

Memorandum je potpisalo 17 ministara odbrane zemalja-članica NATO-a, kao i Finska, partner Alijanse.

Zemlje-članice ove inicijative kupovat će municiju po nižoj cijeni, harmonizovat će zalihe i sprovoditi zajednička rješenja za skladištenje na duži rok.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: