Popularni voditelj
101

Zoran Kesić ispred škole u Beogradu gdje se desio masakr: Moje dijete se ovdje školuje

T. K.
Screenshot: Telegraf.rs
Screenshot: Telegraf.rs
Nakon informacija o masakru u beogradskoj osnovnoj školi i informacijama o smrtnim slučajevima u toj ustanovi, ispred škole se pojavio i Zoran Kesić, voditelj popularne emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem".

Kesić je naveo za srbijanske medije da u tu školu ide i njegovo dijete.

"Ja sam došao ispred škole da vidim šta se događa, jer moje dijete ide u tu školu, ali ove sedmice je druga smjena. Ne znam šta da kažem, ovo je strašno, jako sam uznemiren. Naša djeca idu u tu školu", rekao je Kesić za Telegraf.

Dodao je da su ljudi jako uplašeni, a da su brojni roditelji prisutni u blizini škole.

"Ne znam tačno šta se dogodilo, ne mogu vam dati više informacija jer nisam upućen. Vidim samo da su se roditelji okupili, svi su uplašeni, djeca izlaze iz škole uplakana, nastavnici su uznemireni. Stvarno je strašno ovo što se dogodilo", poručio je voditelj.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saopštenju je potvrdilo da je poginulo osam učenika i čuvar, kao i da je ranjeno šestoro djece i jedan nastavnik.

Još sedam osoba je ranjeno, a u pitanju je šestoro djece i jedna nastavnica, dodali su iz policije.

On je učenik osmog razreda osnovne škole u Beogradu koji je danas napravio masakr u prostorijama obrazovne ustanove "Vladislav Ribnikar". Policija ga je uhapsila nakon krvavog napada iako je pokušao pobjeći.

Prema nezvaničnim informacija, on je uzeo očev pištolj i krenuo u krvavi pohod u prostorijama škole.