Posvetio se slikarstvu
85

Zločinac Milorad Ulemek stupio u štrajk glađu: Zahtjeva bračne posjete i bolji tretman

B. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije i nekadašnji pripadnik zločinačke jedinice Arkanovih tigrova, stupio je u štrajk glađu.

Kako je za Danas.rs potvrdila Uprava za izvršenje krivičnih sankcije, Ulemek od juče odbija da konzumira hranu koja se sprema u Zavodu. Pored njega, na isti korak se odlučio i nekadašnji član zemunskog klana Miloš Simović, kao i Dalibor Ristić koji je osuđen zbog trgovine narkoticima.

Ulemek je počeo da odbija hranu jer tvrdi da mu nije omogućeno pravo na napredovanje, kao i zbog toga što mu nije dozvoljeno pravo na bračne posjete. Ulemek služi zatvorsku kaznu u Posebnom odjeljenju KPZ-a u Požarevcu, koje su zbog mjera bezbjednosti mnogi prozvali "Alkatraz".

Iz uprave zatvoru su naveli da je on, zbog toga što je ispunio uslove predviđene Pravilnikom o kućnom redu, razvrstan u povoljniju grupu V1. U ovu grupu svrstavaju se lica koja se posebno dobro vladaju, te zbog toga uživaju proširena prava.

Dodaju da je Ulemek zbog dobrog vladanja tri puta napredovao, zbog čega mu je dodijeljen veći broj telefonskih razgovora, kao i produženo trajanje posjeta.

Pored navedenog, napominju, osuđeni Ulemek je završio obuku za primjenu osnovnih likovnih tehnika i omogućeno mu je pohađanje likovne sekcije po želji svakodnevno.

Ulemek služi kaznu pod posebnim tretmanom u zatvoru koji je samo za pripadnike organiziranih kriminalnih grupa, kao i za ratne zločince, gdje je kontakt s vanjskim svijetom sveden na minimum.

Ulemek služi jedinstvenu maksimalnu kaznu od 40 godina, ali je osuđen na četiri najveće kazne u postupcima za ubistvo premijera Zorana Đinđića, ubistvo Ivana Stambolića i atentat na Vuka Draškovića u Budvi, ubistvo četiri člana SPO-a na Ibarskoj magistrali, kao i za druge zločine zemunskog klana.