Zabrana na snazi
18

Zbog jakog nevremena kilometarska kolona kamiona na ulazu u Sloveniju

T. K.
Foto: HAK
Foto: HAK
Hrvatski autoklub (HAK) informisao je javnost kako je na autocesti A3 Bregana - Lipovac prije graničnog prijelaza Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila oko tri kilometra zbog zabrane u toj zemlji.

Jako zimsko nevrijeme u Sloveniji zatvorilo je primorsku magistralu prema Ljubljani, a naleti vjetra dostižu brzinu i do 140 kilometara na sat.

Granični prelaz Bregana
Granični prelaz Bregana

Saobraćaj u Sloveniji se odvija sporije i saobraćaj je dodatno otežan saobraćajnim nesrećama i proklizavanjem kamiona. U pojedinim dijelovima Slovenije došlo je do prekida opskrbe električnom energijon.

Za saobraćaj teretnih vozila preporučuje korištenje pravca A2 Zagreb - Macelj.

Zbog zimskih uslova, na putu Soteska-Črmošnjice-Črnomelj zabranjen je saobraćaj za vozila teža od 7,5 tona. Iz Saobraćajnog-informativnog centra pozvali su vozače da prate stanje u saobraćaju i vremensku prognozu, prenosi 24ur.com.

Snijeg koji je padao u Sloveniji izazvao je prekid opskrbe električnom energijom kod velikog broja kućanstva koja opskrbljuje Elektro Ljubljana. Samo u Novom Mestu je bez struje ostalo 3156 korisnika, a na području Ljubljane je bez struje 246 korisnika.