|

Zastava Sjeverne Makedonije na jarbolu pred samit NATO-a u Londonu

Zastava Sjeverne Makedonije na jarbolu pred samit NATO-a u Londonu
50
D. Be.
2.12.2019. u 08:05
31
komentara
50

dijeljenja
Zastava Sjeverne Makedonije na jarbolu pred samit NATO-a u Londonu
U utorak i srijedu u Londonu će biti održan samit NATO-a, a iako Sjeverna Makedonija još uvijek nije članica, njena zastava našla se na jarbolu pored ostalih zemalja Sjevernoatlantskog saveza.
"Ponos! Zastava naše domovine dignuta na jarbol u Londonu pred samit NATO-a. Zajedno s ostalih 29 članica. Vrijedilo je", napisala je ministrica odbrane Sjeverne Makedonije Radmila Šekerinska na Facebooku.

Na Samitu NATO-a u Londonu Sjeverna Makedonija će sjesti za isti sto s liderima država članica Alijanse, navodi Beta.Delegaciju Vlade iz Skoplja predvodi premijer Zoran Zaev, a uz njega će, pored Šekerinske, biti i ministar vanjskih poslova Nikola Dimitrov.

Od punopravnog članstva u NATO-u Sjevernu Makedoniju dijeli samo jedna ratifikacija države članice. Protokol za pristupanje Alijansi za devet mjeseci ratificiralo je 28 članova i ostalo je samo da ga odobri Španija.

U završnoj deklaraciji Samita NATO-a, kako je javila agencija MIA, predviđeno je da u posebnom paragrafu bude zabilježeno kako je Sjeverna Makedonija dobrodošla kao 30. članica.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...