Istraga u MUP-u
15

Zamjenik direktora hrvatske policije priznao da je vozio 166 kilometara na sat

D. Be.
Foto: Vijesti.hr
Foto: Vijesti.hr
Nakon što je RTL ekskluzivno objavio snimak na kojoj se vidi kako je prije sedam mjeseci zamjenik glavnog direktora policije Hrvatske, Josip Ćelić, u naseljenom mjestu vozio tri puta brže od dopuštene brzine, danas se o slučaju oglasio i Čelić.
Tvrdi kako priznaje prekršaj, ali ne i da je zataškao slučaj. Izjavio je i kako će sam podnijeti momentalnu ostavku ako se optužbe da je zataškavao slučaj, dokažu.

Međutim, dobro upućen izvor iz MUP-a za RTL tvrdi kako su mu dani odbrojani, no, MUP-u je sada prioritet otkriti ko se drznuo proslijediti snimku.

Ispostavilo se da je izvor novinara bio u pravu jer je glavni direktor policije, Nikola Milina izjavio kako je na slučaju već počela raditi unutrašnja kontrola.

Rekao je i da su policijski službenici podložni zakonu te da bi trebali biti primjer.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je potvrdio dio riječi koje je kazao Ćilić i to "da je istina da nekim predmetima treba i tri godine dok dođu na red i da su zato u augustu mijenjali zakon".

Podsjetimo, po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. Čak se vidi kako u jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Upravo u tom dijelu presretač ga je na kraju i zaustavio, a policijski službenik evidentirao. No, kako se saznaje, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvještaja i ne bilježi u informacijski sistem MUP-a.

Zanimljivo, policija sada kaže da je zamjenik glavnog direktora kažnjen, iako o tome nisu sami izvijestili javnost. Dok RTL-ov izvor tvrdi da Ćelić ne samo da nije platio kaznu, nego je na njegov izričit zahtjev slučaj ukonjen iz policijske evidencije. Navodno je cijeli slučaj prijavljen nakon RTL-ovog današnjeg upita policiji, a u prebrzoj vožnji uvaćen je u martu.