"Trošio na gluposti"
37

Zagrepčanin ukrao supruzi 13.800 eura: Izmislio provalu, a razotkrio ga sin

L. S.
Foto: Shutterstock ilustracija
Foto: Shutterstock ilustracija
Zagrepčanin (56) je optužen da je supruzi ukrao čak 13.800 eura, što je prijavio policiji kao provalu, koju je zapravo izmislio.

Državno tužilaštvo Republike Hrvatske u optužnici za njega traži godinu dana uvjetnog zatvora jer je od juna do decembra prošle godine "iz koverte koja se nalazila u unutrašnjem džepu jakne njegove supruge (50), u spavaćoj sobi porodične kuće, u više navrata uzimao i za sebe zadržao novac".

Krajem decembra pomjerio je i rasturio stvari u kući kako bi maknuo sumnju sa sebe. Onda je sa suprugom nazvao policiju i prijavio da je neko provalio u stan i ukrao novac. Istog dana je policiju nazvao njegov sin i otkrio ko je zapravo ukrao novac.

Naime, kako je kazao sin, budući da se otac sumnjivo ponašao, on je odlučio pregledati njegov automobil. U prtljažniku ispod podloge kod rezervnog točka pronašao je više novčanica i istog trenutka nazvao policiju i sve im ispričao.

Njegov otac je tokom ispitivanja u tužiteljstvu sve priznao, rekavši da se kaje, prenio je Danas.hr.

"Uzimao sam novac, te ga trošio na gluposti. Kad sam potrošio skoro sve, odlučio sam fingirati provalu, ispremetao sam stvari kako bi se stekao dojam da je izvršena provala i pritom uzeo još novaca", ispričao je.