Regija
0

Zagreb: Policija privela glumca zbog dojave zaštitara u Erste Banci

FENA
Zagrebačka policija potvrdila je da je u utorak privela maskiranu osoba zbog dojave zaštitara iz Erste banke, za koju se kasnije ispostavilo da je zapravo glumac koji je izvodio predstavu.

Kako je priopćio Festival alternativnog izričaja (FAKI), riječ je o glumcu iz Barcelone Adrianu Schvarzsteinu - gostu toga festivala što se održava u Zagrebu od 20. do 25. svibnja, javila je Hina.

U priopćenju se navodi da je Schvarzstein uhićen usred izvođenja svoje klaunske točke pred brojnim gledateljima

Glumac obojen u zeleno izvodio je svoju predstavu "The Greenman" - performans pun humora i neočekivanih improvizacija s publikom - što ga je dovelo pred Erste banku, zaposlenici koje su odmah pozitivno reagirali i pozvali "zelenoga čovjeka" k sebi u goste.

Međutim, veseli show završio je zaključavanjem Schvarzsteina, a zaštitari su pozvali policiju, navodi se u priopćenju.

Na nagovor policije 'Greenman' je nastavio u Varšavskoj ulici, no kako je poanta performansa šokiranje, dio predstave bili su nagli ulasci u dućane, kao i zaustavljanje tramvaja, što je vjerojatno bilo previše, pa su snage reda bez obzira na to što je nastup uredno bio prijavljen i odobren, uhitili Schvarzsteina.

Uhićenju su nazočili i ljudi iz Španjolskog veleposlanstva, koje je financiralo dolazak Adriana Schvarzsteina.

Uhićeni glumac izjavio je da mu se tako nešto nije dogodilo nigdje u Europi.

U policiji su kasnije kazali da privedena osoba nije počinila nikakav prekršaj te da bi jedini mogući prekršaj bio taj što kod sebe nije imao osobne isprave.