Regija
5

Zagreb: Crnokošuljaši se postrojili na Trgu bana Jelačića

SRNA
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Hrvatske vlasti odobrile su proustaškoj Autohtonoj hrvatskoj stranci prava /A-HSP/ da danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića postoji svoju stranačku crnokošuljašku vojsku.

Petnaestak crnokošuljaša, nakon postrojavanja, dalo je svečanu zakletvu da će se "boriti za oslobođenje Hrvatske iz ropstva Evropske unije", prenose hrvatski mediji.

Uoči održavanja najavljenog skupa, na zagrebačkom trgu bilo je raspoređeno desetak policijskih vozila u slučaju da dođe do nemira, s obzirom da se na drugoj strani Trga okupilo oko 50 kontrademonstranata iz Radničkog fronta.

Iz Radničkog fronta ističu da postrojavanje stranačke crnokošuljaške paravojske ne treba da čudi, s obzirom da je druga pravaška profašistička stranka - Hrvatska čista stranka prava, zvanično u vladajućoj Domoljubnoj koaliciji, koju predvodi HDZ.

"Prošle godine postrojavanje profašističke paravojske A-HSP je spriječeno pravovremenom organizacijom antifašističkog kontraprotesta. Sada su, međutim, fašistoidi dolaskom nove vlasti dobili krila i najavljuju da komunistički vampiri sada mogu biti u mišjim rupama", navode iz Radničkog fronta.

Iz Radničkog fronta kažu da neće dopustiti fašistoidnim snagama u Hrvatskoj da neometano marširaju ulicama hrvatskih gradova.

"Fašistoidne snage u Hrvatskoj svojom ultrareakcionarnom zločinačkom ideologijom žele da očuvaju hrvatski tajkunistan takav kakav jeste ili da od njega načine još nazadnije mesto", poručuju iz Radničkog fronta.

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec pozvao je hrvatsku Vladu da se zabrani "nasilje prema radnim veteranima, koje optužuju da su zločinci".

"Iznad Hrvatske su samo Bog i Hrvati. EU je štetna za nas. Ako /predsjedniku Srpskog nacionalnog vijeća Miloradu/ Pupovcu ne valja, neka ide u Srbiju ili Sjevernu Koreju, kao i ovi koji nam zvižde", rekaop je Keleminec.

U pozivu za postrojavanje objavljenom na stranačkoj veb-stranici A-HSP navodi se da će na Trgu bana Jelačića pokazati "komunistima i četnicima kako se voli Hrvatska" i da će "svi u glas dati zakletvu domovini".