Odluka policije
5

Zabranjeni svi skupovi u Hrtkovcima 6. maja

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija zabranila sve skupove koji su najavljeni u Hrtkovcima za 6. maj, uključujući i skup Srpske radikalne stranke.

Stefanović je rekao novinarima u Beogradu da će policija sprovesti tu odluku o zabrani, a da mještani Hrtkovaca ne moraju da brinu za sigurnost.

"Policija će biti kadra da sprovede tu odluku", poručio je Stefanović, povodom najave SRS-a da će organizovati miting u Hrtkovcima, a Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine da će to spriječiti.

Govoreći o navodnom ubistvu ubice Željka Ražnatovića Arkana u Južnoafričkoj Republici, Stefanović je rekao da policija nije dobila zvanične informacije, otiske prstiju ili DNK profil osobe koja je ubijena u Južnoafričkoj Republici, a za koju mediji sumnjaju da je Milan Đuričić Miki iz Loznice, osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Ražnatovića.

On je naveo da je malo čudno što informacije o identitetu ubijenog još nisu dostavljene srpskoj policiji od kolega iz Južnoafričke Republike.

"Ne možemo da kažemo ko je ubijeni", rekao je Stefanović, dodavši da srpskoj policiji ostaje da "strpljivo sačeka" na informacije kolega.