Regija
0

Weekend Media Festivala: Sejo Sexon moderator diskusije o Sarajevu

Klix.ba
Sejo Sexon (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sejo Sexon (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Regionalni festival komunikacijske industrije, Weekend Media Festival, održat će se od 19. do 22. septembra u Rovinju, a u okviru bogatog programa predavanja i prezentacija održat će se i panel diskusija "Sarajevo 2014 - Prilika stoljeća".

U petak, 20. septembra od 12:30 do 14:00 sati u dvorani Vikendica raspravljat će se o značajnim događajima i obljetnicama koji se u Sarajevu dešavaju tokom 2014. godine (100 godina od Sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata; 30 godina od XIV Zimskih olimpijskih igara; 20 godina Sarajevo Film Festivala; otvorenje Sarajevske Vijećnice uz koncert Bečke filharmonije, aktivnostima koje se realiziraju u saradnji sa Fondacijom "Sarajevo srce Evrope", 30 godina od izlaska albuma "Das ist Walter" Zabranjenog pušenja...).

Neke od tema diskusije bit će i zbog čega Sarajevo 2014. za komunikacijsku industriju može biti "prilika stoljeća", te kako se općenito značajni događaji mogu iskoristiti za promociju destinacija, privlačenje medijske pažnje, sponzora i investitora.

Analizirat će se uloga i doseg branda Sarajeva u destinacijskom marketingu (regionalno i globalno), kao i uloga socijalnih mreža i mobilnih platformi u izgradnji i održavanju destinacije.

U panel diskusiji učestvovat će Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika Sarajeva i koordinator aktivnosti ispred Uprave grada Sarajeva koje se 2014. godine dešavaju u Sarajevu, Adnan Branković, rukovodeći partner i direktor grupe klijenata u MediaCom USA i konsultant na izradi plana promotivne kampanje Sarajevo 2014, Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH koji će govoriti o utrci Grand Prix Sarajevo, biciklističkoj manifestacija koja će se održati 22. juna 2014. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, te Amela Šiber, projekt menadžerica promotivne kampanje Sarajevo 2014.

Diskusiju će moderirati Davor Sučić Sula, aka Sejo Sexon, jedan od osnivača sarajevske grupe Zabranjeno pušenje i kultnog pokreta New Primitivs. Davor Sučić je na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu diplomirao je na temu "Crk'o Maršal - sukob omladinske subkulture i jugoslavenske službene politike osamdesetih godina dvadesetog stoljeća".

Panel diskusiju na Weekend Media Festivalu organizira Fondacija Sarajevo Navigator, koja je uz Zonu unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija koordinator lanca vrijednosti u sklopu USAID Sida/Firma projekta. Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija će, u saradnji sa nizom implementatora aktivnosti, u narednom periodu i realizirati promotivnu kampanju Sarajevo 2014, čiji je cilj promovirati Sarajevo kao turističku destinaciju koja se u 2014. godini neizostavno mora posjetiti.