Ko ne govori istinu?
61

Vulin tvrdi da mu je zabranjen ulazak na Kosovo

SRNA/Klix.ba
Ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posjete Kliničko-bolnički centar u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, saopćeno je iz ovog ministarstva.

U saopćenju se navodi da oni nisu dobili dozvolu iako je prošle sedmice premijer Kosova Ramush Haradinaj premijerki Srbije Ani Brnabić tvrdio da je lažna vijest da je Priština svim srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu da posjete Kosmet.

"Još jednom se pokazalo da Haradinaj laže, a Priština je još jednom prekršila Briselski sporazum. Ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na Kosovo i Metohiju, osim ministra Vulina, našli i ljekari", dodaje se u saopćenju iz Ministarstva odbrane.

U saopćenju se napominje da je planirana posjeta imala isključivo humanitarni karakter, te da su predstavnici Ministarstva i VMA sa čelnicima Kliničko-bolnički centra u Kosovskoj Mitrovici namjeravali da razgovaraju o unapređenju saradnje i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kojem se liječe i Srbi i Albanci.