Regija
0

Vulin: Svi u BiH trebaju voditi računa da ne uznemire bilo koga

SRNA
Foto: b92
Foto: b92
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin očekuje da će referendum u Republici Srpskoj proteći mirno i da će svi akteri u BiH povesti računa da ničim ne uznemire bilo koga.

"Za Srbiju je najvažnije da se sačuva mir i stabilnost u BiH, jer ako je BiH nestabilna i ako je Republika Srpska u problemu, mi ne možemo mirno da posmatramo da je naš narod u Republici Srpskoj iz bilo kog razloga uznemiren ili uplašen", rekao je Vulin za TV "Pink".

On je dodao da to isto važi i za bošnjački i hrvatski narod, jer Srbija želi mir sa svima.

Vulin je ocijenio da će iz današnjeg referenduma proisteći određene političke posljedice, kao i iz bilo kojeg drugog i napomenuo da će se o njima razgovarati kada postanu vidljive i jasne.

"Od svih aktera u BiH očekujemo da vode računa da nijednim svojim ponašanjem, riječju ili postupkom na bilo koji način ne uznemire bilo koga", rekao je Vulin.

On kaže da bi u BiH trebalo da se više trude od Srbije da sačuvaju svoj mir i poručio da svi sutra moramo da živimo zajedno i da ne treba praviti nešto zbog čega će se gorko žaliti.