Regija
0

Vulin: Potrebno je jačati granice i mijenjati zakonodavstvo

FENA
Foto: b92
Foto: b92
Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas kako je potrebno ojačati granice i doći do odgovarajućih zakonskih rješenja kojima bi se moglo odgovoriti na migrantske krize.

Kako prenosi Tanjug, Vulin je u Šidu kazao kako su tijekom boravka u Parizu on i potpredsjednik vlade Srbije Nebojša Stefanović razgovarali s premijerom Aleksandrom Vučićem i kako su izložili konkretne ideje, ali i zabrinutost zbog povećanog broja migranata na prostoru Srbije.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i vojska rade sjajan posao. Zaustavili su više od 7 500 ljudi koji su ilegalno pokušali da pređu u ovu zemlju ali im je svakako potrebno pomoći", istaknuo je Vulin. "Stefanović i ja smo izložili premijeru naš stav kako je potrebno ojačati naše granice ali isto tako i doći do odgovarajućih zakonskih rešenje kojima bi se moglo odgovoriti na migrantsku krizu", istaknuo je Vulin.

Dodao je kako je potrebno ojačati granice, te kako je važno odgovarajućim zakonskim rešenjem riješiti azilnu proceduru, ubrzati neke procese, omogućiti da se vrlo jasno odredi tko ima, a tko nema pravo na azil, tko i koliko može da se zadrži u Srbiji.

"Predsjednik vlade ne dijeli sve naše stavove ali s velikom ozbiljnošću promatra situaciju i čitavu migrantsku krizu i ja sam siguran kako ćemo u najskorijem vremenu imati odgovarajuće zajedničke planove", kazao je Vulin.