Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kaže ministar odbrane zemlje čija vojska na Dan pobjede nad fašizmom polaže vijenac na spomenik fašiste Draže Mihajlovića !!
@DinamoZagreb Ima li srbina da nije licemijeran ?
@hawkeye Nema.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sta tebe boli k..gdje se svrstala? Gledaj svoja posla tamo i amen, za vas neprezaljeno vrijeme kada se za svaku odluku moralo pitati BG je proslost...znam da boli, ali to je cinjenica, ako ne vjerujes probaj doc do granice RH da se uvjeris
Tito vladao kao car a Srbi se kao nesto pitali?! Ja nasuprot mislim da su Srbi ziveli u drzavi u kojoj su bili najbrojniji a najmanje su se pitali! Hvala Bogu da svako sada ima svoju drzavu! Vulin ispravno reaguje na pokusaje menjenja zajednicke istorije i relativiziranja Ustaskih zlocina. Hrvatski politicari reaguju na mnogo manje ispade iz Srbije pa ti to ne smeta...
Smatram da Hrvatska treba da se odrekne naravno fašizma, a Bogami i komunizma..Moderna Hrvatska država treba graditi temelje na Domovinskom ratu kada se suprostavila i fašistima i komunistima, a ovo što se sad radi u HR meni se ne sviđa..sad ispade ili si fašista ili komunista, najgora opcija koja je mogla da se desi..zato živjela druga Republika Hrvatska koja treba da gaji demokratske vrijednosti i sve što ide uz to..pozdrav !
Veljko Bulajić bi u bivšoj Jugoslaviji anggažirao Vulina da mu glumi ustašu.
Pripadnik genocidnog naroda govori pripadnicima genocidnog naroda da su oni genocidni narod..
Kad se ovaj smrad oglasi... lik je malouman i mentol zesci... ko o cemu rvaku o postenju
Sizofrenicar Crna Guja dijeli moralne lekcije...ma nema dalje...da nema srba trebali bi ih izmislit xD xD xD xD xD
Ovo je smece od cetnika kritikuje druge a radi i laje gore od njih
Ja bih pitao licemjernog, kao što je većina političara, Vulina kakvu poruku je poslala Srbija sa veličanjem četništva na Ravnoj Gori? Ili BiH davanjem imena školi po Ustaši M Busuladžiću? Sreća njihova pa je narod uglavnom glup pa mu možeš svašta servirati, kao npr da su Četnici bili manji fašisti od Ustaša i obrnuto, a da su najgori od svih bili Partizani, koji su svugdje u svijetu bili pokret za borbu protiv Fašista, pod vodstvom Tita!
Na ovim prostorima danas ima više ustaša i četnika nego za vrijeme drugog svjetskog rata. Crno nam se piše.
Tako je bilo i prije, nego kad su shvatili 1944 da ta opcija gubi, presvukli su dresove i pritajili se do 1988.
Vulin: Hrvatska je u Bleiburgu izabrala na kojoj je strani - isto kao i Srbija na Ravnoj Gori!
Pa i jeste tokom WWII. Tamo je spašeno oko 500 savezničkih pilota. Čuvali ih i onda čak "napravili" aerodrom da se mogu spustiti avioni i odvesti pilote. Pa tako, saveznički avioni bombardovali i Srbiju, Nijemci ih obarali, a Srbi spašavali. I to 1944. godine. Operation Halyard. Četnici se ne mogu porediti sa ustašama. Nije bio jedinstven pokret. Negdje sa partizanima protiv okupatora, negdje sa ustašama protiv partizana. Često i međusobno.
Klali i ubijali su svi. Proljeće 1942. godine u Miloševićima i Starom Brodu. Ko i šta je uradio?
umjetnik, da su presli u partizane sigurno ne bi ni bilo blajburga, sta ti mislis na ovu teoriju?
Ici na komemoraciju dzelatima ,to sve govori o Hrvatskoj tj vlasti Hrvatske.
Stidjeti se svojih djedova u uniformama "slavne" Handzar divizije koji su ostavili svoje kosti i na blajburgu govori sve o podanickom mentalitetu jednog naroda...
srbe treba izolirati i istrazivati. od koje su vapije nastali. stvarno nisu normalni.
Obrni ,okreni ispade da su Bošnjaci najdemokratičniji narod na Balkanu.
Ma naravno da jeste... ne postoji okupator kojem niste sluzili... od sultana do poglavnika...al ajde bar zbog poglavnika niste vjeru mjenjali...
@KorisnickoVime Bosna o kojoj ti pricas, tj. crkva Bosanska koja nije bila ni pravoslavna ni katolicka, pokrivala je otprilike polovinu danasnje BiH - onaj deo koji je bio drzava Kulina Bana. Istocna Bosna, Istocna Hercegovina kao i prostor danasnje Raske oblasti u Srbiji (nekada Novopazarski Sandzak) bile su tada pravoslavne. Jasno je valjda da je prelazak na Islam na tim prostorima podrazumevao napustanje pravoslavne vere.
Na istoj strani kao i vi, polaganjem cvijeća na četnički spomenik, vi ste se samo pridružili istoj toj strani...
Yebali ti mater i Nedić i Mihailović i Milošević i Šešelj i Karadžić i Mladić i Martić i Vučić itd.