Kojom trakom se kretati
34

Vučićeva zastupnica tokom rasprave o smjeni ministra objašnjavala kako funkcioniše kružni tok

B. H.
Screenshot: RTS
Screenshot: RTS
Staša Stojanović, zastupnica Srpske Narodne Stranke Aleksandra Vučića, iskoristila je vrijeme u Skupštini kako bi govorila o turbo kružnom toku u Novom Sadu.

Tokom rasprave o smjeni ministra Radeta Baste, Stojanović je iznijela svoje mišljenje o turbo kružnom toku. Dok je obrazlagala svoju podršku za smjenu Baste, naglasila je važnost toga da svaki ministar radi u interesu države koju zastupa. Istaknula je kako je jedinstvo u Vladi Srbije ključno, te da treba izbjegavati suprotstavljene stavove koji nisu u skladu s definiranom državnom politikom.

Prema njenim riječima, državna politika SNS-a se temelji na brizi za građane, a to je najbolje vidljivo kroz lokalnu politiku, posebno u Novom Sadu. U svom govoru, Stojanović je također spomenula turbo kružni tok kao primjer uspješne političke inicijative, kako navodi 021.rs.

Istakla je da je Novi Sad prvi u nekoliko stvari, među kojima je i ova saobraćajnica. Onda je odlučila da poslanicima i poslanicama objasni kako se vozi kroz turbo kružni tok.

"Prije same raskrsnice, ali i u samom kružnom toku, signalizacijom je, znači, naznačeno kojom trakom se krećemo i do ulaska u kružni tok kao i do izlaska iz njega idemo tom trakom. To je zaista jedna velika olakšavajuća okolnost pogotovo za sve nove vozače, vozače početnike koji se itekako plaše ulaska u kružni tok", pokušala je objasniti Stojanović.

Od smijeha se nisu mogli suzdržati ni drugi zastupnici u Skupštini a video njenog izlaganja postao je odmah nakon objave hit na društvenim mrežama.