{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić: Uvjeren sam da ćemo izgraditi autoput koji će BiH spojiti sa Srbijom

Klix.ba
16.10.2018. u 10:23
45
35
Vučić: Uvjeren sam da ćemo izgraditi autoput koji će BiH spojiti sa Srbijom
45
Vučić: Uvjeren sam da ćemo izgraditi autoput koji će BiH spojiti sa Srbijom
Foto: Ured predsjednika Srbije
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na ceremoniji povodom početka samita ministara transporta i foruma gradonačelnika u okviru mehanizma Kina+16 da je suština u povezivanju, da mijenjamo robu i usluge i na najbolji način smanjimo operativne troškove.
Vučić je na samitu i forumu na zajedničkoj ceremoniji u Palati "Srbija"rekao da je povezivanje danas od presudnog značaja za napredak.

"Kada se pogleda prostor bivše Jugoslavije, može da se vidi da BiH i Srbija nemaju nijedan auto-put koji ih spaja, niti prugu, a slično je i sa Crnom Gorom, Rumunijom, nešto bolje sa Bugarskom i Makedonijom", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

"Infrastrukturno nismo povezani, iako smo glavni trgovinski partneri", rekao je predsjednik Srbije i dodao da ro moramo da ispravimo.

"Suština je u povezivanju, da menjamo robe, usluge, na najbolji način smanjimo operativne troškove. Zato ulažemo mnogo novca u razvoj infrastrukture, riječnih luka, puteva. Spremni smo da saslušamo u tome savjete naših kineskih prijatelja, i da damo pun doprinos projektu 'Jedan pojas, jedan put'", rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će biti izgrađeni auto-putevi prema Crnoj Gori, BiH, ali i Rumuniji, čime bi napravili značajne pomake u narednom periodu.

Vučić je ukazao da Beograd predstavlja čvorište između istoka i zapada, sjevera i juga i da je on najbolje mjesto za novi početak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: