Regija
0

Vučić u Bundestagu: Srbija ispunila sve uvjete

FENA
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istaknuo je danas u obraćanju Odboru Bundestaga za EU da je Srbija ispunila sve uvjete za daljnji napredak u europskim integracija i da očekuje otvaranje prvih poglavlja u pregovorima s EU do kraja godine, javlja Tanjug.

"Unaprijedili smo odnose u regiji, uspjeli smo spustiti fiskalni deficit, imat ćemo pozitivan rast, a kada je azilantska kriza u pitanju, prema tome smo se odnosili bolje nego neki vaši europski partneri ", istaknuo je Vučić u govoru njemačkim zastupnicima.

Kako je priopćio vladin Ured za suradnju s medijima, premijer Vučić je u uvodnom izlaganju obavijestio prisutne poslanike o europskim integracijama Srbije, ekonomskim reformama i načinu na koji se Srbija nosi s azilantskom krizom.

Predsjedavajući Odbora Ginter Krichbaum je rekao da to tijelo njemačkog parlamenta poštuje osobna zalaganja srpskog premijera u procesu eurointegracija.

On je istaknuo da je otvaranje poglavlja vrlo važno, da će to donijeti stabilnost, ne samo Srbiji već i cijeloj regiji.

Zastupnici su nakon obraćanja imali priliku da postavljaju pitanja premijeru Vučiću od koji i ta da li Njemačka i Europa poklanjaju dovoljno pažnje Balkanu, da li bi problemi s Kosovom uskoro mogli biti riješeni, kada će doći do primjene Briselskog sporazuma na terenu, te da li su dosadašnje reforme dovoljne za ekonomski oporavak zemlje.

Poslanike je zanimalo i da li zemlje Balkana mogu zajednički raditi u cilju poboljšanja gospodarske situacije cijele regije.

Obraćanju su nazočili i predstavnici Vanjskopolitičkog odbora i Odbora za obranu njemačkog Bundestaga.