"Državni udar"
1

Vučić tvrdi da ga je prisluškivao i tajno pratio moćan čovjek iz vrha države

R. D.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski mediji objavili su danas kako je pokrenuta opsežna i detaljna istraga o tome ko je, po čijem nalogu i s kojim ciljem, prisluškivao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Večernje novosti jutros su objavile kako istraga, koja je strogo zatvorena, traje već neko vrijeme, a spekulira se da je Vučića prisluškivao i tajno pratio moćan čovjek iz vrha države i da je to utvrđeno zajedničkom istragom Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

"Trenutno su u toku saslušanja, na prvom mjestu pripadnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije. U nadležnosti službe je i provođenje elektroničkog nadzora. Istražne radnje obavlja Sektor unutrašnje kontrole MUP-a", pišu Večernje novosti.

Vučić je 31. decembra objavio da je bio prisluškivan i da su to radili domaći, a da će nadležni organi utvrdit jesu li povezani sa strancima.

On je kazao da je prisluškivanje šefa države direktan pokušaj državnog udara.

Naveo je da je prisluškivan dugo, godinu do godinu i po, i kazao je da za to ima dokaze - vlastite snimljene razgovore, a vjeruje i da zna ko stoji iza toga.

Pokušaji državnog udara i prijetnje srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću skoro su kontinuirana tema u političkom miljeu susjedne države.